Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana, Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Başkan Eyaüp Bartık, "Endonezyalı işadamlarını şehrimize bekliyoruz” dedi.

Bartık, ihracatı artırmak için farklı pazarlara ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Bartık, Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana’nın ziyaretinde yaptığı konuşmada, ticaretin sınır tanımadığını ve Gaziantepli işadamlarının dünyanın farklı ülkeleriyle ticaret yaptığını belirtti.

TİCARİ İLİŞKİLER ÖNEMLİ

Türkiye ve Endonezya arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün arttığını hatırlatan Bartık, bu ilişkilerin daha da artırılması gerektiğini ifade etti. Endonezya ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Bartık, “Endonezya’yı kardeş ülke olarak görüyoruz. Bu anlamda ticari ilişkilerin de üst seviyede olmasını istiyoruz. Endonezyalı işadamlarını şehrimize bekliyoruz” dedi.

SEKTÖRLER BÜYÜK

Gaziantep’in halı, makarna, çikolata, tekstil, ayakkabı ve ıslak mendil hammaddesinde iyi olduğunu anlatan Bartık, “İhracatı artırmak için farklı pazarlara ağırlık vermemiz gerekiyor. Endonezya ile ticari ilişkilerimiz artışa geçti. 2015’in ilk iki ayında 637 bin dolar ihracat yaptığımız Endonezya’ya bu yılın aynı döneminde 2 milyon 673 bin dolarlık ihracat yaptık. Bu ülkeye ihracatımız yüzde 319 arttı. İhracatın daha iyi seviyelere çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR ZİYARET

Endonezya Ankara Büyükelçisi Wardana da Endonezya ile Gaziantep’in ekonomik ilişkilerini artırmak istediklerini belirtti. Gaziantep’e, hem ticaret hem de yatırım için fikir alışverişine geldiklerini anlatan Wardana, ticari ilişkilerin üst seviyelere çıkarılması için bu ziyaretleri önemsediğini kaydetti. NECMETTİN GÖRGÜN