*Fatma Şahin'in memurlarla, işçilerle uğraşmayı bırakmalı

*Suriyeliler normal vatandaşlardan daha iyi sağlık hizmeti alıyor

*Tarım arazilerine inşaat yapılmasına karşıyız

*Suriyelilerle birlikte Gaziantep'in konut ihtiyacı 89 bine çıktı

*Suriye'den gelen yaralılar nedeniyle Avrupa'nın en deneyimli beyin cerrahları bizde

*Suriyelilere süreli çalışma izni verilmeli

*Dinamik kavşak Asım Güzelbey'in projesi

MHP Gaziantep İl Başkanı Dr. A. Muhittin Taşdoğan, Gaziantep'in geleceğinden endişeli olduklarını söyledi. Taşdoğan, kent trafiğinin ciddi sıkıntılar yarattığını, kuraklığın tehlike işareti verdiğini, Suriyelilerin ise gittikçe artan sayılarıyla ciddi ciddi endişe duymaya başladıklarını dile getirdi.

Özellikle Suriyelilerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Taşdoğan, şu anda kentte kontrolsüz bir durum olduğunu bulaşıcı hastalıkların Suriyelilerle beraber geldiğini belirterek, "Memurlar konut sorunundan dolayı Gaziantep'e tayin istemiyor. Öğrenciler yine öyle. Suriye olayı neresinden bakarsanız bakın bir sorunlar yumağı. Çünkü kendi sorunlarıyla uğraşan, kendisine zor yeten bir şehre, şehrin nüfusunun dörte biri kadar Suriyeli misafir gelmiş. Bu sayı bizi endişe ettiriyor, memleketin geleceği için endişe ettiriyor. Bunlarla ilgili çözüm önerileriyle ilgilide araştırma-çalışma yaptırıyoruz. Antep'e özel saha analizi yaptırıyoruz" dedi. 7'DE

DİNAMİK KAVŞAK GÜZELBEY'İN PROJESİ

Fatma Şahin'in dinamik kavşak projesiyle trafik sorununu çözmek için ilk adımı attığını bilboard ve afişlerle kamuoyuna duyurduğunu, ancak dinamik kavşak projesinin Asım Güzelbey'in projesi olduğunu iddia eden A. Muhittin Taşdoğan, 'Asım Güzelbey'in Ocak ayı içerisinde bir açıklaması var. 'Kent içi ulaşıma katkı sunmak için dinamik kavşak projesi yaptıklarını, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile haberleşme protokolü imzaladıklarını, protokol ile şehirdeki trafik yoğunluğunun önüne geçilmesinin amaçlandığını söylüyor.. Yani dinamik kavşak Asım Güzelbey'in projesidir. Aynı siyasi gelenekten gelmelerine rağmen böyle bir bilgi kirliliği Antep siyaseti için hiç uygun ve hoş bir davranış değil. Aynı şekilde bu kadar büyük bilboardlara çıkıp antepin trafik sorununu rahatlatacak bir hadiye olmadığını düşünüyorum. Dinamik kavşakların o güzergahı kullanan araçlar üzerinde yüzde 30 gibi uygun bir yöntem olduğunu, yapılmasının iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

1027 PROJENİN TAKİPÇİSİYİZ

Fatma Şahin'in 1027 projesinin takipçisi olduklarını hatırlatan Taşdoğan, "Demiryolu İstasyonu yeri ile ilgili protokol anlaşmasına vardılar. Yaklaşık 430 bin metrekare bir alan devasa bir alan. İnşallah betonlaşarak daha çirkin bir görüntü haline getirilmez orası. İnşallah birkaç alışveriş merkezi dikilmez. Fuarın yerindeki AVM için hatırlayın bir sürü ağaç kesildi" dedi.

BAHÇELİ OYUNU BOZDU

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili genel merkezin çatı aday konusunda yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Taşdoğan, "Genel Başkanımız Sayın Bahçeli bir oyunu bozdu. Daha önce Cumhurbaşkanlığı için Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın ismi geçerken Genel Başkanımız Bahçeli'nin ortak çatı adayı çalışmasından sonra oyun bozuldu. Sayın Devlet Bahçeli bu oyunu bozdu. Cumhurbaşkanını ilk defa halk seçiyor. MHP Cumhurbaşkanlığı seçiminin geleneğini oluşturmaya çalışıyor. Çünkü bu işin bir geleneği oluşturulmamış" dedi.

ŞAHİN, MEMURLARLA, İŞÇİLERLE UĞRAŞIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'de henüz başarı göremediklerini dile getiren Taşdoğan, "Kamuoyuna çalışıyor algısı veriliyor. Bu konuda profesyonel bir algı yönetimi olduğunu düşünüyoruz, çalıştığına inanmıyoruz, sadece iç işlerine yoğunlaşmış durumda. Yönetimi değiştiriyor, bina içerisindeki memurlarla, işçilerle uğraştığını düşünüyoruz" dedi.

FATMA ŞAHİN'DEN RANDEVU İSTEMEDİK

Büyükşehir Belediye Başkanı ile kentin sorunlarıyla ilgili görüşme imkanlarının olup olmadığını sorduğumuz İl Başkanı Taşdoğan, "Henüz gitmedik, randevuda almadık, öyle bir planımızda yok. Çünkü o büyükşehir belediyesi başkanı, bende Türkiye'nin 3ncü büyük partisinin, 6 ncı büyük vilayetinin il başkanıyım. Mutlaka bir şekilde görüşeceğiz" dedi.

SAHA ANALİZİ YAPTIRIYORUZ

MHP olarak Suriyelilerle ilgili saha analizi yaptırdıklarını, bu konuda sosyologların çalışmalara başladığını anlatan Taşdoğan, "Suriyelilerin Gaziantep'in aile yapısına ve sosyal hayata etkileriyle ilgili çalışma yaptırıyoruz. Suriyelilerle ilgili hadise çok boyutlu. Sağlık, eğitim, ekonomik, güvenlik, barınma sorunu hep birbiriyle içiçe girmiş durumda. Hükümetin bu konuda çok yetersiz kaldığını Suriye politikasının duvara tosladığını düşünüyorum. Hükümetin Suriye'de barış ortamı sağlanınca bunların geri dönüşleriyle ilgili bir projeleri bile yok. Bunlar çok acı şeyler. Bunların neticede evlerine dönmeleri gerekiyor" dedi.

SÜRELİ ÇALIŞMA İZNİ VERİLMELİ

Taşdoğan, Suriyelilerin çalışma sorunlarıyla ilgili, çalışma bakanlığının bir hazırlık içerisinde olduğunu belirterek şöyle konuştu:"Gaziantep'in işçiye ihtiyacı var gözüyle baktığınızda iyi gibi gözükmekle beraber, her önünüze gelene çalışma izni verirseniz ve bu Suriye'den duyulursa kentimize, bizim hesabımıza göre en az 5 kat savaş dışı göç gelecek. Bunlar bizim misafirlerimiz, ilticacı, mülteci değil. Hazır paraları vardı, süreç uzadı, paralarını yediler çalışmaya da ihtiyaçları var, evlerine para götürüp barınmalarıda gerekiyor. Barınma ihtiyaçları ile ilgili çok ciddi bir çalışma yapılıp alternatif bir yöntem olmalı diye dünüşüyoruz. Birileri Suriyeliler çalışsın, birileri çalışmasın diyor. Biz ise ihtiyacı olanlara süreli bir şekilde çalışma izni verilsin istiyoruz. Mesela bir evden bir kişiye verilsin, 3-5 ayda bir duruma göre güncellenerek süreli bir şekilde verilsin. En önemlisi de Türkiye'de olmayan iş kollarında bunlara çalışma izin verilsin."

NORMAL VATANDAŞLARIMIZDAN DAHA İYİ HİZMET ALIYORLAR

Suriyelilerle ilgili sağlık sorunlarının had safhada olduğunu öne süren Taşdoğan, "Devlet hastanelerine gittiğinizde Suriyelilerin normal vatandaşlarımızdan daha iyi hizmet aldığını görürsünüz. Zaten Gaziantep'in hasta sayısını kaldıramayan devlet hastaneleri katlanarak iş yükü altında ezilmektedir. Bugün yoğun bakım bakım ihtiyacı Gaziantep'in kendi nüfusuna göre çok az olmakla beraber Suriyeli yaralanmalarla yoğun bakımlar tamamen doludur" dedi.

AVRUPA'NIN EN DENEYİMLİ CERRAHLARI GAZİANTEP'TE

Suriye'den gelen yaralılar nedeniyle Avrupa'nın en deneyimli beyin cerrahlarının Gaziantep'te olduğunu iddia eden Taşdoğan, "Bu kadar çok kafa tramvası, beyine kurşunlanma, her hastanenin yoğun bakımı dolu, dolayısıyla bizim doktorlarımız çok büyük tecrübe sahibi oldular. Ayrıca bu yaralılar geliyorlar, tedavi görüyorlar, tedaviden sonra bunları nereye götürüyorlar, buda ayrı bir sorun. Bunların istihbarat mı, terörist mi, vatandaş mı kim olduğunu bilmiyorsunuz. Çok kontrolsüz bir durum var" dedi.

BULAŞICI HASTALIK GETİRDİLER

'Bulaşıcı hastalıklar Suriyelilerle beraber geldi' diyen Taşdoğan, "Gaziantep'te kızamık yoktu, iki yıldır çocuklarımız kızamık oluyorlar. Çünkü orada yeterli aşılama imkanı yok. Şark çıbanı bu bölgede unutulmuştu. Şu anda kamplarda her hastada şark çıbanı var. Türkiye'de unutulmuş hastalıkların hepsi var" dedi.

BİR SÜRE SONRA HERŞEY DEĞİŞECEK

Taşdoğan, kentte ileride güvenlik sorunları ortaya çıkacağını ifade ederek, "Suriyelilerin güvenlik sorunları var. Şu anda Gaziantep vatandaşlarıyla Suriyeli vatandaşların suça karışma oranı birbirine yakın. Hatta suça karışan Suriyeliler şu anda mağdur durumdalar. Ama bir süre sonra herşey değişecek. Bu insanlar işsiz, genç, suça eğilimli vasat bir ortamda yaşıyorlar, bunların paraları bitecek, bir şekilde Gaziantep'in gelecekteki güvenlik sorunu için büyük bir sorun oluştaracaklar" dedi.

SURİYELİLERİN BİR KISMI EĞİTİM ALIYOR

Suriyelilerin eğitim sorunlarının da olduğunu, dünyaya en çok zarar verenler eğitimsiz insanlar olduğunu söyleyen Taşdoğan, "Bunların sadeci az bir kısmı eğitim alıyorlar" dedi.

GAZİANTEP'İN 89 BİN KONUT İHTİYACI VAR

Suriyelilerin en büyük sorunlarından birinin de barınma sorunu olduğunu kaydeden Taşdoğan, "Gaziantep'te Suriye hadisesi çıkmazdan önce 39 bin ev, konut ihtiyacı vardı. Bugün 140-170 bin arasında kayıtlı yaşayan Suriyeli var. Kayıtsızlar bunun içinde değil. Şu anda Gaziantep'in 89 bin konut ihtiyacı var. Konut fiyatları aldı başını gidiyor. Dar gelirli insanlarımız kira fiyatları arasında çok eziliyorlar. Bu bir dram, onlar içinde bir dram, kenar mahallelerde parklarda yatıyorlar" diye konuştu.

ENDİŞE DUYUYORUZ

Suriyelilerle ilgili gelecekten endişe duyduklarını belirten Taşdoğan şunları söyledi:"Bu insanlar 15-20 kişi bir eve sığınıyorlar. Suça bulaşma tehlikeleri var. Memurlar konut sorunundan dolayı Gaziantep'e tayin istemiyorlar. Çünkü gelince ev bulamıyorlar. Öğrenciler yine öyle. Suriye olayı neresinden bakarsanız bakın bir sorunlar yumağı. Çünkü kendi sorunlarıyla uğraşan, kendisine zor yeten bir şehre siz, şehrin nüfusunun dörte biri kadar tüm Türkiye'de yaşayan, Türkiye'ye bir şekilde resmi olarak gelen Suriyeli misafirlerinde dörtte biri Antep'te yaşıyor. Bu sayı bizi endişe ettiriyor, memleketin geleceği için endişe ettiriyor. Endişe duyuyoruz. Bunlarla ilgili çözüm önerileriyle ilgilide araştırma-çalışma yaptırıyoruz. Antep'e özel saha analizi yaptırıyoruz" diye konuştu.

301 ŞEHİDİMİZ OLMAYACAKTI

'Memleketin sorunları çok' diyen Taşdoğan, "Ak parti hükümeti maalesef önlenebilir sorunları önleyemedi. Soma'da güvenlik tedbirleri alınsaydı, 301 şehidimiz olmayacaktı, yüreğimiz yanmayacaktı. Terör bu kadar şımartılmasaydı terörle ilgil müzakere değil mücadele yapılsaydı biz bugün bayrak için yürümeyecektik" dedi.

KURAKLIK ÖNLENEBİLİRDİ

Gaziantep'teki kuraklığın da önlenebilir olduğunu dile getiren Taşdoğan, "Çiftçilerimizin başı dertte. Gaziantep kuraklıktan etkilendi. Barak ovasını kuraklık vurdu. Oysa kuraklık sulama ile önlenebilirdi. Bugün GAP'ın Gaziantep ayağının yüzde 23'ü bitti. 12 yıldır iktidarlar yüzde 23'ünü bitirdiler. Yüzde 90 bitseydi kuraklıktan Gaziantep çiftçisi etkilenmeyecekti. Yine Fırat akıyor Antep bakıyor. Belediye gerekli önlemleri alsaydı, Antep'teki sel felaketinde bir kişi ölmezdi" diye konuştu.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK

Trafiğin de önlenebilir bir konu olduğunu dile getiren Taşdoğan, "Bugün Gaziantep trafiği keşmekeş hale geldi. Akşam eve gtimek, sabah işe gelmek bir zulüm. Zamanında yeterli önlemler alınsaydı, kocaman yolların ortasından trenler geçirilmeseydi bu zulüm önlenebilirdi. Trenlerin ışıkları bile düzenli değil. Kırmızı ışıkta durdunuz, yeşil yandı bir saniye sonra yeniden kırmızı yanabiliyor. Gelen trene göre ışık yanıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok" diye konuştu.

TARIM ARAZİLERİNE İNŞAAT YAPILMASIN

Tarım arazilerinin tek tapu dışında satışının durdurulmasıyla ilgili sorumuzu ise Taşdoğan, "Dünyanın her tarafında tarım arazilerine inşaat yapmak çok zor ve çok sınırlı şeylere bağlıdır. Biz tarım arazilerine inşaat izni verilmemesini istiyoruz" diye yanıtladı. Meral KINACILAR