Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Ortadoğu’da yaşanan savaş ve çatışma ortamının Türkiye’deki sağlık çalışanlarına etkisi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası binasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Oda Başkanı Dr. Hamza Ağca, “Savaş, çatışma hali, bir epidemi olarak insanlığı tehdit eden, insanların ve toplumların sağlığını yok eden bir süreci betimler. Yoğun insan hakları ihlallerinin yaşandığı bu süreç, sadece askerlerin, silahlı güçlerin ölmesi veya birbirlerini öldürmesi anlamına gelmez. Savaş ve çatışmalarda askerlerden daha çok siviller yaşamlarını yitirir’’ dedi.

KİLİS'TEN ENDİŞELİYİZ

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, açıklamasının devamında, “Bu nedenle füzelerin düştüğü Kilis ilinde görev yapan başta hekimler olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının sağlığından endişeliyiz. Hem Türkiye hem de Suriye ye hizmet etmekte olan arkadaşlarımız kendi canlarını ve ailelerini korumak düşüncesi ile mi hareket etsinler, yoksa kutsal görevlerini eksiksiz yerine getirmek saikiyle mi hareket etsinler diye büyük bir tereddüt ve endişe içindedirler. Yetililerden endişeleri giderecek tedbirlerin alındığını duymak istiyoruz. Kilis’te çalışan bütün sağlık çalışanları ile ilgili özel bir düzenleme yapılmalıdır. Zorunlu hizmet süresi daha kısa olmalı, yük paylaşılmalıdır. Belirli bir süre zorunlu hizmet yapan istediği yere tayin olabilmelidir" diye konuştu. İHA