Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından, Sağlık Hizmeti sunan yataklı tedavi kurumlarının, “Hizmet Kalite Standartları”nın değerlendirilmesine ilişkin yapılan, SKS Merkezi Değerlendirme sonuçları açıklandı.

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Gaziantep’te hizmet veren Kamu ve Özel Hastanelerin, Sağlık Bakanlığı Değerlendirici ekipleri tarafından, önceden belirlenen kriterlere göre yapılan denetimleri sonrası, Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi en yüksek puanı alarak, “Fiziki koşulların Hizmet kalitesi açısından önemli olmadığı”nı da göstermiş oldu. Sağlık hizmetlerinin, her açıdan daha iyi bir noktaya taşınması için “Sağlıkta Dönüşüm” adı altında, 2003 yılında Sağlık Bakanlığının uluslar arası tecrübeleri de dikkate alarak, kendine özgü uygulamalar geliştirdiği çalışmaların bileşenlerinden birisi olan “Sağlık Hizmetlerinde Kalitenin Geliştirilmesi ve Artırılması” sürecinde, sağlık çalışanlarının mağdur edilmemesi için gerekli önlemlerinde alındığı programla Gaziantep’te hizmet veren hastanelerde gelinen nokta, mutluluk verici olarak değerlendirildi".

SAĞLIKTA BÖLGE

Açıklamada devamla; "Uygulamaların yerinde tespitini objektif kriterler neticesinde sonuçlandıran Sağlık Bakanlığı değerlendiricilerinin raporları sonucunda, Kamu Hastaneler Kurumu Gaziantep İl Genel Sekreteri Dr. Kadir Çağlar Çıtak ve Tıbbi İşler Daire Başkanı Dr. Ömer Aykut tarafından oluşturulan ekiplerin, Gaziantep’te hizmet veren Kamu Hastanelerinin puanlarının yükselmesinde, gösterdikleri özverili çalışmalar bölgede sağlıkta tercih edilen il olmamıza neden olmuştur. Sağlık Bakanlığı tarafından, bir yıl önce hastanelerin yönetiminin illerde kurulan birliklere devredilmesi ile konusunda uzman personellerin bir araya getirilmesi sonucu oluşturulan, Kamu Hastane Birliklerinin, yerinde ve çözüm odaklı müdahaleleri ile birlik öncesi alınan puanlar, bir yıl gibi kısa bir sürede artırılmıştır. Gaziantep’te hizmet veren Hastanelerin kısa süre içinde geldiği bu başarılı durum, Kamu Hastaneler Birlikleri ve hepsinden önemlisi Sağlık Çalışanlarının motivasyonlarını da olumlu yönde değiştirirken, vatandaşın Devlet hastanelerinde sunulan hizmetlerin, Özel hastaneler seviyesinde olması memnuniyetle karşılanmasına neden olmuştur.” HABER MERKEZİ