Hayırsever iş adamı Müslüm Erdoğan, Nizip’te 24 derslikli okul yapımı için arsa bağışında bulundu.

Vali Ali Yerlikaya, valilikte düzenlenen protokol imza töreninde, hayırsever iş adamı Müslüm Erdoğan’ın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hibe ettiği bin 141 metrekarelik arsaya 24 derslikli ortaokul yapılacağını belirtti.

En kısa sürede tamamlanacak okulun Nizip’te eğitim öğretime hizmet vereceğini ifade eden Yerlikaya, “Okulumuzun ismi Ayşen-Müslüm Erdoğan Ortaokulu olacak. Hayırseverlerimize, bundan sonra bağışlanacak arsalar ve okullarla ilgili bol bol imza atma noktasında dua ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı da eğitime yaptığı katkıdan dolayı Erdoğan ailesine teşekkür etti.

Hayırsever iş adamı Müslüm Erdoğan ise Ankara’da çalışmalarına rağmen memleketlerini unutmadıklarını vurguladı.

Gaziantep’e minnet borcu olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bu topraklara gönül, minnet borcumuz var. Kısmen de olsa ödemek için bir okul projesini başlatmış olduk ama bununla sınırlı kalmayacak. İnşallah ikinci bir okulun da sözünü burada veriyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya ve hayırsever Müslüm Erdoğan, 24 derslikli Ayşen-Müslüm Erdoğan Ortaokulu’nun yapımına ilişkin protokolü imzaladı. Törene, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz da katıldı. (AA)