Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu 150 kişilik dev ekibiyle düzenlediği “Halaylarla Türkülerle Gaziantep” gösterisini, Gazianteplilerle buluşturdu. Gaziantep türküleri ve halkoyunlarıyla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatan halkoyunları topluluğu dakikalarca ayakta alkışlandı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Halaylarla Türkülerle Gaziantep” adlı özel gösterinin açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Şehitkamil Belediyespor kulübünün bir uzantısı olarak halk oyunları ekibimiz, çok değişik turnuvalarda büyük başarılar elde etti. Son dönemde Türk Halk Müziğine, folklorik değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Şehitkamil Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Bu sanatsal faaliyete emek veren başta hocalarımızı yürekten kutluyorum. Bu gösterilerde görev alan tüm kardeşlerimi de yürekten kutluyorum" dedi.

BAŞARIYLA SERGİLEDİLER

Şehitkamil Halkoyunları Topluluğu, unutulmaya yüz tutan Gaziantep türkülerini seslendirdi. Katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ile izlenen gösteride, halkoyunları topluluğu, bir birinden güzel Gaziantep’e has türküleri izleyicilerle birlikte söyledi. Halkoyunları ve Halk Kültürü geleneğine bir kez daha hayat veren halkoyunları topluluğu, Gaziantep’e özgü halkoyunlarını da büyük bir başarıyla sergiledi. Katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatan Şehitkamil Halkoyunları Topluluğu gece sonunda, Türk Bayraklarıyla gösteriyi tamamlayarak, dakikalarca ayakta alkışlandı. BÜLTEN