GASKİ tarafından Bey Mahallesinde yürütülen altyapı çalışmaları çerçevesinde yoldaki mevcut taşlar kırıldı, ama asıl sorun kırılan taşların yerine konulacak taş bulunamayınca yaşandı. Öylece bırakılan yol için yetkililerin, “Aslına uygun taş biz de yok, ilgili firmalarla görüşüyoruz” açıklaması karşısında mahalleli şaşkınlığını gizleyemedi ve yetkilileri iş bilmezlikle suçladı.

EN PRESTİJLİ MAHALLE

Gaziantep’in en prestijli mahallesi olarak gösterilen Bey Mahallesi, yurt içinden ve dışından gelen turistlerin değişmez mekanı haline geldi. Büyükşehir Belediyesi, Bey Mahallesinin restorasyonuna milyonlarca lira para harcadı. Bu kadar önemsenen mahalle, son 3 aydır yol taşlarıyla başı derde girdi. GASKİ tarafından alt yapı çalışmaları sırasında kırılan taşlara uygun taş bulunamayınca Bey Mahallesi Eyüpoğlu Caddesinde yaklaşık 100 metrelik yol taşsız kaldı. Yaz aylarında rüzgarın etkisiyle yoldan kalkan tozlar, cadde esnafını zor durumda bıraktı.

MUHTAR ŞAŞIRDI

Durum karşısında harekete geçen Bey Mahallesi Muhtarı Şahin Yeşilyurt, girişimlerde bulundu, telefonla GASKİ’yi bilgilendirdi. GASKİ’nin “Kırılan taşların yerine uygun taş bizde yok, ilgili firmalarla görüşüyoruz, kısa zamanda sorun çözülecektir” yönündeki açıklamasıyla şaşkına dönen Yeşilyurt, çileden çıktı.

İŞİNİZİ TAMAMLAYIN

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bey Mahallesinin restorasyonu için milyonlarca lira para harcandığını belirten Yeşilyurt, mahallenin şehrin en prestijli mahallesi olduğunu bildirdi. 3 ay önce GASKİ’nin mahallede altyapı çalışması yürüttüğünü aktaran muhtar Yeşilyurt, “Çalışma sırasında doğal olarak taşlar kırıldı, ancak taşların yerine yenisi konmadı. Ha bugün ha yarın derken aylar geçti. İdareyi aradım ancak aldığım yanıt beni çok şaşırttı. Yerine koyacakları taşın aslına uygun olması gerekiyormuş, aylardır onları bekliyoruz. Bakalım ne zaman taşlar yerine yerleşecek! Herkes durumdan rahatsız. İnşallah yetkililer bir gün yüzünü Bey Mahallesine döner” dedi.

YARIM BIRAKILDI

Yurt içinden ve dışından gelen turistlere karşı mahçup olduklarını söyleyen Yeşilyurt, yetkililerin yarım bıraktığı işi bir an önce tamamlamasını istedi. SALMAN ERDİNE