Savunma Sanayi Müsteşarlığı desteği ile Sanayi Odası, Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği ve Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Platformu Derneği koordinasyonunda düzenlenen “Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesi” bugün Ortadoğu Fuar Merkezi’nde başlayacak. Savunma, havacılık yerlileşmesi ve millileşmesi amacıyla gerçekleştirilen zirve, iki gün sürecek. Zirvenin açılışına, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da katılacak.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile MKEK, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, STM, TEI Teknik, THY Teknik, İŞBİR, ASPİLSAN, ALP Havacılık, FNSS firmalarının mal alma tedarik süreçlerinin de anlatılacağı, panel, ürün sergisi ve birebir görüşmelerin yapılacağı zirve, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde saat 9.00’da açılış konuşmalarıyla başlayacak. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu zirvenin açılış konuşmasını yapacak.

SUNUM YAPILACAK

Zirve’de daha sonra, Savunma Sanayi Müsteşarlığı sunumu, MKEK, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, STM, TEI, THY TEKNİK, Aspilsan ve FNSS firmalarının genel müdürleri, daire başkanları, satın alma ve tedarik sorumluları sunum yapacak. Zirvenin birinci günü saat 13.00- 18.00, ikinci gün saat 10.00- 17.00 arası ilgili kurum stantlarında, talep eden firmalarla tedarik amaçlı olarak kurum uzmanlarıyla, ikili görüşmeler yapılacak. Zirveye, Gaziantep’in yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinden sanayiciler de katılacak. HABER MERKEZİ