Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Sualtı Arama Kurtarma ekibi, olası boğulma olaylarına karşı tatbikat yaptı. Alleben göletinde gerçekleştirilen tatbikatta gölette boğulma tehlikesi geçiren bir vatandaşı gölete tüplü şekilde dalış yaparak kurtardı.

İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ekibi sürekli göreve hazır tutmak ve insanların can güvenliğini sağlayabilmek için tatbikatlar yaptıklarını söyledi. Geride kalan 8 aylık süreçte kentte 8 kişinin boğulduğunu anlatan Yılmaz, "Gaziantep hava sıcaklıklarının yoğun olarak hissedildiği kentlerin başında geliyor. Sıcaktan etkilenen insanlarımız da, baraj ve göletlerde serinlemeyi tercih ediyor. Tatbikat yaptığımız Alleben göletinde de yılda ortalama 10 boğulma vakası ile karşılaşıyoruz. Vatandaşlarım göletlerin tehlikeli olduğunu bilmesi gerekiyor. Bu yıl 5 olaya müdahale ettik ve 8 vatandaşımızın cansız bedenini sudan çıkardık. Maalesef her yaz kentimizde göletlere ve barajlara girerek boğulan vatandaşlarımız var. Amacımız buna dikkati çekmek ve olası durumlarda ekibimizle olaylara müdahale etmek" dedi.

SULAR ÇOK TEHLİKELİ

"Gaziantep sıcakların yoğun olduğu yoğun yaşandığı yazın sıcak olan bir memlekettir" diyen Yılmaz, "Fırat’ımız, göletlerimiz, barajlarımız var. Buralarda her sene maalesef 5-10 olay oluyor. Vatandaşımız sıcaktan bunaldığında su kenarlarına geliyorlar ve bazı vatandaşlarımız suya giriyor. Halbuki bu sular son derece tehlikeli sular. Burada amacımız bu tür olayları engellemek ve herhangi bir olay olduğunda bu ekiple birlikte çok hızlı müdahale etmek. Her yaz şehrimizde göletlere barajlara girip hayatını kayıp eden gençler ve vatandaşımız var. Burada amacımız bu olaylara duyarlılık çekmek. Olası olaylarda da kurduğumuz Gaziantep bu Gaziantep su altı ekibiyle birlikte bu olaylara müdahale etmek" diye konuştu.

3 YILDIZLI ARAMA EKİBİ

Tatbikatın ardından Gaziantep'in 3 yıldızlı arama kurtarma ekibi GİSAK hakkında konuşan İtfaye Daire Başkanı Cafer Yılmaz "Gaziantep’in su altı kurtarma ekibi (GİSAK) dediğimiz ekibi tanıtmayı arzu ettik. Bu ekibimiz Belediye Başkanımız Fatma Şahin göreve geldikten sonra kaşta son eğitimini alıp 3 yıldızlı arama kurtarma ekibi olarak Gaziantep İtfaiyesinde göreve başladı. HALUK ŞAHİN