Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Büyük Türkiye hayalimizin gerçekleşmesindeki en önemli rolü OSB’ler üstlenecektir” dedi. Nakıboğlu,Türkiye’nin sanayide güçlenebilmesi için güçlü ara eleman yetiştirilmesinin şart olduğunu söyledi.

Nakıboğlu, “Sanayicilerimizin nitelikli ara elaman sıkıntısı oldukça fazla. OSB Üst Kuruluşu olarak hedefimiz Türkiye’deki tüm OSB’lerde meslek lisesi kurulmasıdır.” dedi. OSB’lerimizin temsilcileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunup güç birliği yapmak, varsa sorunları kaynağından öğrenip çözüm yolları bulmak ve iyi örnekleri diğer OSB’lerle paylaşmak amacıyla düzenlenen OSB Yöneticileri Bilgilendirme Toplantısı’nın son durağı Ankara oldu. OSB'lerin kurumsallaşmasının ana gündem maddesi olduğu toplantıda Endüstri camiasının tepe isimleri OSB'lerin rekabet edebilir yapıya kavuşmaları için çözüm önerilerini sundu.

YERLİ MARRALARA TEŞVİK VERİLMELİ

OSBÜK kurulduğu 2002 yılından bugüne dek, ülkemiz ekonomisinin lokomotifleri olan OSB’lerimizi geliştirip kurumsallaştırarak, etkinliklerini arttırmak için çok önemli çalışmalara imza atmıştır diyen Başkan Nakıboğlu, 2023 hedeflerine ulaşmak için Ar-Ge, inovasyon, markalaşma, istihdam ve enerji politikalarının yanı sıra yerli markaların geliştirilmesine de teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

SİYASİ İSTİKRAR ŞART

Türkiye ekonomisinin, siyasi ve ekonomik istikrarla büyüdüğünü belirten Başkan Nakıboğlu "Ekonomimiz son yıllarda önemli bir mesafe katetti fakat daha gidilecek yolumuz var. Daha yüksek oranlarda büyümeliyiz. Büyümenin motoru ise sanayiye, üretime dayanıyor. Seçim sonrasında siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesinin de büyümeye olumlu etkisi olacağına inanıyoruz" BÜLTEN