Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında 4 yıl süreli, 26 alanda işbirliği yapılmasına öngören protokol imzalandı.

GAÜN ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi‘nin halen devam eden ve önümüzdeki süreçte yaşama geçirilecek işbirliği alanlarının arkeoloji, bilim-sanat merkezi, diş hekimliği, eğitim, gastronomi, Gaziantep ansiklopedisi, Gaziantep kültür envanteri, göçmen sorunları, inovasyon ve teknoloji yönetimi, intörn eğitim modeli, iş sağlığı ve iş güvenliği olduğu belirtildi. Rektör Yavuz Coşkun, "Kamulaştırma, konut, kültür-sanat, mimarlık, moda ve takı tasarımı, mühendislik, sosyal yapı, şehir planlama, tarih ve kültürel miras, tasarım, toplumsal duyarlılık projeleri (TDP), turizm, ulaşım-trafik ve yurt, barınma gibi kentin diğer sorunlarının çözümü için de ortak çalışmalar yapacağız” dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Gaziantep Üniversite Senato Salonu’ndaki protokol imza törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına başkan yardımcıları, genel sekreter ve yardımcılarıyla daire başkanları katılırken, GAÜN’ü ise rektör yardımcıları, genel sekreter ve yöneticiler hazır bulundu.

ÖNEMLİ BİR PROJE

Protokol töreninin açış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun, GAÜN ile GBB arasında imzalanan protokolün önemine işaret ederek, “Kutlu, güzel ve şehrimiz için gerçekten önemli geleceğe ışık tutacak bugüne kadar yaptığımız projeleri bundan sonra yenileriyle donatacak, şehrimize katma değer oluşturacak projeleri resmi bir protokole bağlıyoruz” dedi.

RESMİ HÜVİYETE BÜRÜNECEK

Gaziantep Üniversitesi’nin şehrin her alandaki sorunlarıyla ilgilenen, şehirle bütünleşmiş, kente her alanda katma değer sağlayan, sosyal alanlarda, eğitimde, sanayide, endüstride, her alanda ürettiği bilgiyi paylaşarak öncü olmak ve katma değer oluşturma konusunda bir kararlılığı temsil ettiğini vurgulayan Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün de bunun devamını ve gelecekte yeni projelerle sürdürülmesi konusundaki iradenin devamını gösteriyoruz. Sayın Bakanımız gerek milletvekilliği, gerek bakanlığı, gerekse belediye başkanlığı döneminde şehrimiz için çok önemli projelere imza atmış, gece gündüz canhıraş bir gayretin içerisinde olmuştur. Biz Büyükşehir Belediyesi ile belki resmi bir imzaya bağlayacağız ama daha önce de arka arkaya çok önemli projelere imza attık. Bu projelerin resmi bir hüviyete bürünmesi için protokol imzasını atıyoruz.”

ŞAHİN: HERHANGİBİR ŞEHİR DEĞİLİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Gaziantep’in ‘herhangi’ bir şehir olmadığı vurgusunu yaparak başladığı konuşmasında, “Çünkü, Gaziantep bir ticaret ve sanayi şehri. Ve bir o kadar da üniversiteler şehri. Biz şehrimizi anlatırken 4 üniversitemiz var diyoruz. Ama, bizim ana üniversitemiz, yıllardır hakikaten 4 üniversitemizin çatısı, çınarı olan, bizim göz bebeğimiz Gaziantep Üniversitemiz” dedi.

HEDEFLER BÜYÜK

Konuşmasında, insan gücünün en büyük beşeri servet olduğu vurgusunu yapan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada üniversitemizin gücünü görüyoruz. Bu gücü şehrimizin bölgemizin ülkemizin gücü olarak görüyoruz., Bugün Gaziantep Üniversitesi olarak 26 başlık olarak daha önce başlatıp, devam ettirme kararını aldığımız işbirliğinin protokolünü imzalıyoruz. Böylesine önemli bir zaman dilimine şahitlik yapıyoruz. Ben işbirliğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü, zaman paylaşım ve işbirliği, güç birliği zamanı, Eğer gücümüzü birleştiremezsek, eğer potansiyelimizi kullanamazsak teoriyi pratikte hayata geçiremezsek koyduğumuz hedeflere, ülkemizin koyduğu dünyanın en büyük 10. ekonomi hedefine ulaşmamız mümkün değildir. Dünyanın10. büyük ekonomisine de üç büyük şehir ile ulaşılamaz. Gaziantep’in bu hedefe ulaşmada önemli bir yeri olacağı mutlaktır. Bu nedenle şehrimizin bir cazibe merkezi olmasını sağlamamız gerekiyor. Artık akıllı, bilgi ekonomisinden bahsediyorsak, vatandaş memnuniyetinin, demokrasinin yerelde başladığı bir dönemdeyiz”

ELELE TÜRKİYE’YE ROL MODEL OLACAK KENT OLURUZ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde Gaziantep Üniversitesi ile çok önemli sosyal projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Şahin, Gaziantep Üniversitesi’nin şehrin yaşam kalitesi, vatandaş memnuniyetini artırmaya yönelik her noktada kendilerinin ilk yardımcısı olacağının farkında olduklarını dile getirerek şöyle devam etti: “Bugün imzaladığımız 26 başlıklı protokol gibi bir başka protokol olduğunu zannetmiyorum. Bu aslında ne kadar büyük hedeflere doğru gittiğimizi, aslında üniversitemizin de ne kadar güçlü olduğunu gösteren başlıklar. Ben, bize verdiği bu destekten dolayı üniversitemize teşekkür ediyorum. Bu konuda hepimizin en önemli amacı, vatandaş memnuniyeti, yaşam kalitesi ve şehrin teoriyle pratiğini birleştirip rekabet gücünü artırmamız, bu şehri kentler yarışında, üniversiteleriyle, yerel yönetim gücüyle evrenselleştirmektir. Bunu başaracak güce sahibiz. Bugün burada iyi bir modelleme, tanıtım sistemi oluşturursak, yarın diğer şehirlere de çok önemli model, rol model olan bir şehir haline geleceğiz. Bunu başaracak azme, inanca, hizmet aşkına sahibiz. Buna inanır, başarırsak yarınlar adına çok önemli bir başarı hikayesine imza atacağımıza bütün yüreğimle inanıyorum.” HALUK ŞAHİN