Anaokulu öğrencileri köy okulunda eğitim gören ilköğretim okulu öğrencileriyle bir araya gelerek yardımda bulundu.

Gaziantep Valiliği desteği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Gaziantep’e değer projesi’ kapsamında Asuman Mustafa Karakoyunlu Anaokulu öğrencileri Cevizli İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek Alparslan İlköğretim Okulu’nun katkılarıyla ilköğretim öğrencilerine topladıkları kıyafetleri ve ayakkabıları hediye etti.

KAPIDA KARŞILANDILAR

İlköğretim okulu öğrencileri minik öğrencileri kapıda karşıladı. Ziyarete anaokulu öğrenci velileri de katılarak destek verdi. Anaokulu öğrencilerinin küçük yaşta yardım sever ve gelişimlerinin yanı sıra başka okullarda olan öğrencilerle diyaloglarının gelişmesi açısından ziyaretlerin yapıldığı öğrenildi. Anaokulu öğrencilerini okullarında gördükleri için mutlu olduklarını ve yaptıkları yardımlardan dolayı ilköğretim okulu öğrencileri, anaokulu öğrencilerine teşekkür etti.

YARDIMLAŞMA TEMASI

Proje hakkında açıklamada bulunan Asuman Mustafa Karakoyunlu Anaokulu Öğretmeni Ömer Aysat, “Proje kapsamında her ay belli bir tema var. Bu ay işlenen tema yardımlaşma temasıydı. Bu tema kapsamında çocuklarımıza bu bilinci kazandırmak adına bizde okulumuzda bir proje geliştirdik. Kıyafet yardımı adı altında, ekonomik durumu kötü olan köyde eğitim gören çocuklarımıza kıyafet yardımı yapılmasını planladık. Bunu hayata geçirdik. Bir gelişim dönemimiz var kişilik gelişim dediğimiz. Bu dönem 0-6 yaş arası çocuklarda oluyor. Bu dönemde kazanılan beceriler temalar çocuğunun kişiliğinde olumlu etkiler oluşturuyor. İlerleyen gelişim dönemlerinde de yansıtıyor çocuk davranışlarından bu yüzden bu dönem bizim için çok önemli bu dönemde çocuklarımıza ne kazandırırsak çocukta bu davranışları ilerleyen dönemlerde görürüz. Yaklaşık 200 öğrenciyi bu okulda giyindirmeyi düşünüyoruz” dedi.

GELİR SEVİYELERİ DÜŞÜK

Cevizli İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Muharrem Katıoğlu, “Okulumuz merkez okullara nazaran biraz daha gelir düzeyi düşük öğrencilerden oluşan bir okul. Bu bağlamda amaç öğrencilerimizi giydirmekten ziyade öğrencilerimizi tanıştırmak bizim asıl amacımız. Asuman Mustafa Karakoyunlu Okulu’na teşekkür ederiz. Bizi gelip ziyaret ettikleri için” şeklinde konuştu.

İHA