CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Gaziantep'te Türkiye ortalamasının altında oy alması partilileri isyan ettirdi. CHP eski il Başkanı Av. Hasan Öztürkmen, "Bu seçim Çatı aday projesinin tutmadığını doğru bir proje olmadığını gösteriyor" derken, HDP Gaziantep İl Başkanı Bedran Fermanoğlu, "MHP'den AKP'ye geçiş oldu, CHP'den bize geçiş oldu. Ak Parti içindeki Kürtlerin oylarını da aldık. Gaziantep'te oy oranımız yüzde 6.2'ydi, şimdi 10'un üzerine çıktık" dedi. MHP Gaziantep Milletvekili Adayı Av. Ülkü Kanbur, "Sonuçlara bakıldığında herkesim başarılıyım diyor. CHP, MHP başarılıysa kim başarısız?" dedi. Av. Deniz Kurtoğlu ise, "İnsanların inancını, umudunu yok ettiler. Seçmende suç aramasınlar, seçmen mutfaktaki malzemedir, sen yemek yapmayı bilmiyorsan kimsenin suçu yok" dedi.

ÖZTÜRKMEN: HEYECAN UYANDIRMADI

CHP eski il Başkanı Av. Hasan Öztürkmen, CHP ve MHP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karalamaktan başka toplumun önüne somut bir proje koymamalarının böyle bir sonucu doğurduğunu söyledi. Öztürkmen, "İki partinin de toplumda heyecan uyandıracak siyasi ve idari bir yapılanma projelerinin olmaması, sadece Erdoğan'ı karalama üzerine kurulu bir siyaset gütmeleri, yaşlı birini aday göstermeleri, bu konuda bir heyecan uyandırmadı" dedi.

ANTEP HER ZAMANKİ ANTEP

Türkiye genelinde yüzde 6 olan Kürt oylarının temsilcisi gibi görünen genç bir delikanlının ortaya çıkıp bir iddia ortaya koymasının Kürt olmayan seçmendede tasvip gördüğünü ve oyunu yüzde 50 oranında artırdığını belirten Öztürkmen, "Bu seçim Çatı aday projesinin tutmadığını doğru bir proje olmadığını gösteriyor. Antep her zamanki Antep. hem iktidarın hem belediyelerin gücü var. Yerel örgütlerdeki yetersiz çalışmanın da etkisi var. Sandığa gitmeyenler sandığa gitseydi sonuçlar anlamında çok şey farketmezdi" diye konuştu.

FERMANOĞLU: BEKLEDİĞİMİZ OYU ALDIK

HDP İl Başkanı Bedran Fermanoğlu, seçim sonuçlarından memnun olduklarını belirterek, "Gaziantep'te beklediğimiz gibi oy aldık. Antepte yüzde 10 aldık" dedi.

IRAK'TAKİ OLAYLAR ETKİLEDİ

Bir önceki yerel seçimlerde Gaziantep'te 56 bin oy aldıklarını belirten Fermanoğlu, "Şimdi 84 bin oy aldık. Bu artışı Selahattin Demirtaş herkes tarafından benimsendi. İnsanlar Irak'taki olaylardan etkilendi. Sistemin IŞİD'e yardım etmesi, IŞİDe giden yardımlar bizim oylarımızı artırdı" diye konuştu.

AKP İÇİNDEKİ KÜRTLERİN OYLARINI ALDIK

'Bize iki taraftanda oy geldi' diyen Fermanoğlu, "MHP'den AKP'ye geçiş oldu, CHP'den bize geçiş oldu. Ak Parti' içindeki Kürtlerin oylarını da aldık. Gaziantep'te oy oranımız yüzde 6.2'ydi, şimdi 10'un üzerine çıktık. Bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

KURTOĞLU: SEÇMENDE SUÇ ARANMASIN

CHP Şahinbey eski İlçe Başkanı Av. Deniz Kurtoğlu, bu sonuçlarda oy kullanmaya gitmeyenlerin suçunun olmadığını, insanlardaki şevki kıranların kendilerini sorgulamaları gerektiğini söyledi. Kurtoğlu, "Kimseye suç bulmasınlar. Tatil sadece CHP'liler için değil AKP'lilerde tatile gittiler. AKP'liler geldi oylarını verdi. Bizde insanların şevkini yok ettiler, mücadeleyi yok ettiler. İnsanların inancını, umudunu yok ettiler. Seçmende suç aramasınlar, seçmen mutfaktaki malzemedir, sen yemek yapmayı bilmiyorsan kimsenin suçu yok" diye konuştu.

KANBUR: AKP'YE OY VERENLER MUTLU

MHP Gaziantep Milletvekili Adayı Ülkü Kanbur, Tayyip Erdoğan'a oy veren herkesim mutlu, isteyerek, şevkle oy verdiğini belirterek, "O zaman bırakalım bu ülkeyi mutlu insanlar yönetsin. O kadar kızgınızki" dedi.

KİM BAŞARISIZ

Sonuçlara bakıldığında herkesin başarılıyım dediğini söyleyen Kanbur, "CHP, MHP başarılıysa kim başarısız? Başarısız olan seçmen vatandaş mı?" dedi. Meral KINACILAR