Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AA verilerine göre yüzde 53 oyla ilk turda Cumhurbaşkanlığını kazandığı seçimlerde AK Parti, Gaziantep’te Milletvekili sayısı 14’e çıkarılmasına rağmen, Kasım seçimlerinde aldığı sonuçtan daha düşük sonuç aldı ve aynı sayıdaki 8 Milletvekilini meclise gönderebildi. Seçimden en kazançlı çıkan parti ise MHP oldu. Muhittin Taşdoğan ve Sermet Atay’ın milletvekilliğini kazandığı seçimlerde CHP başarısızlığını sürdürdü ve yine 2’de kaldı. İYİ Parti’nin bir vekille meclise gittiği seçimlerde, HDP barajı aşarak Mahmut Toğrul’u yeniden meclise gönderdi. 1 milyon 214 bin 503 seçmenin bulunduğu Gaziantep’te katılım yüzde 80 olarak gerçekleşti.

AK PARTİ'DE DÜŞÜŞ,
MHP'DE YÜKSELİŞ VAR

1 Kasım seçimlerinde meclise sadece bir milletvekili gönderen MHP, 24 Haziran seçimlerinde sayıyı 2'ye yükselterek, önemli bir başarı sağladı. AK Parti'de ise oy oranındaki düşüş ve aynı vekil sayısı dikkat çekti. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 61.6 olan AK Parti, dünkü seçimlerde 50,37 alarak ilk kez oy kaybına uğradı.

CHP YERİNDE SAYDI

CHP de ise durum değişmedi. 1 Kasım'daki seçimlerde oy oranı yüzde 16.3 oln CHP'nin parti oylarında dünkü seçimlerde ortalama yüzde 2'lik düşüş oldu. Muharrem İnce Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'ten de partisinin üzerinde oy aldı.

İYİ PARTİ 1, HDP 1 VEKİL ÇIKARDI

Barajı aşan HDP Mahmut Toğrul'u yeniden meclise gönderdi. İlk seçimini yapan İyi Parti ise Hüseyin Filiz'i meclise gönderen parti oldu.

İŞTE GAZİANTEP'TEN MECLİSE GİDEN VEKİLLER

AK PARTİ

1- Abdulhamit Gül
2- Ahmet Uzer
3- Mehmet Erdoğan
4- Abdullah Nejat Koçer
5- Derya Bakbak
6- Ali Şahin
7- Müslüm Yüksel
8- Mehmet Sait Kirazoğlu

CHP

1- Bayram Yılmazkaya
2- İrfan Kaplan

MHP
1- Ali Muhittin Taşdoğan
2- Sermet Atay

HAKLARIN DEMOKRAT PARTİSİ

1- Mahmut Toğrul

İYİ PARTİ

1- Hüseyin Filiz