Gaziantepspor teknik sorumlusu Okan Buruk iddialı açıklamalarda bulundu. Takım olma yolunda önemli adımlar attıklarını söyleyen Buruk, "önemli olan takım olmak, takım olgusunu oluşturmak. Bizde bu yolda iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum yani özellikle şu anda kurduğumuz ekip ve bunun üzerine yapacağımız birkaç eklemelerle ligin iyi takımlarından biri olacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Yabancı oyuncuların gelmesi konusunda bazen sıkıntı yaşadıklarını belirten Buruk, "O yüzden ufak tefek sıkıntılar yaşıyoruz ama bizim için önemli olan takımımıza kim faydalı olacağı.. Kampa kadar da, kamp süreci içinde bu oyuncuların gelmesiyle tamamen beraber olmalarını sağlayacağız" ifadesini kullandı.

FUTBOLCULAR ÇOK İYİ NİYETLİ

Okan Buruk konuşmasına devamla, "Takımla ilgili bir sorun yok, oyuncularla ilgili bir sıkıntı yok. Gaziantep'in her anlamda güvenli şehir olduğunu hepimiz biliyoruz.. Ama dışardan gelecek insanlar belki onu düşünmeyebilir. Yine de bu pozisyon, oyuncularımızı ve takımımızı çok fazla etkilemiyor. Dediğim gibi başta da söyledim burda bulunanların hepsi gerçekten çok iyi niyetli ve takım adına herşeyi yapmaya hazır oyuncular. Bu bizi çok sevindiriyor, aynı zamanda takımın geleceği için önem sağlayacak"şeklinde konuştu.

TAKIM BULMAK ZOR OLUYOR

"Avusturyada 5 tane hazırlık maçı olacak, 5 takımla oynayacağız"diyen Okan Buruk, "çalışmalar Gazinatep'te iken daha çok çift kale şeklinde geçiyor. Bu dönemde takım bulmak zor oluyor. Özellikle iç sahada bölgedeki takımların çoğu kampta olduğu için o yüzden kendi aramızda maçlarla değerlendiriyoruz çoğu zaman. Ama Avusturya da 5 maç, döndükten sonra 1 veya 2 maç yaptıktan sonra yeni sezona başlayacağız. Takımların 3-4 tanesi belli ama program belli değil"dedi.

ÖNEMLİ OLAN TAKIM OLMAK

Okan Buruk, Spor Toto Süper Ligin çok değerli bir lig olduğunu belirterek konuşmasını şöyle tamamladı: "Aslında kulüplerin yapılan transferlerine ve kurulan kadrolarına baktığımızda maliyetler acısından çok değerli bir lig olmaya devam ettiğini söylemem gerek.. Kısacası, süper lig Dünyadaki önemli liglerden biri oldu. Bu sezon yine kaliteli olacağına inanıyorum. İyi transfer yapan takımlar var, yeni kadrolar oluşturan takımlar var, lige katılan yeni takımlar var, hatta geçen seneden daha formda olan takımlar var. buna karşılık formsuz olan takımlar da var. Ama herkesin gerçek gücünü asıl lig başlayınca görmek daha doğru olacak. Bazen çok iyi transferler yapmak çok iyi kadrolar kurmak birşey ifade etmiyor. Önemli olan takım olmak, takım olgusunu oluşturmak bizde bu yolda iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum, yani özellikle şu anda kurduğumuz ekip bunun üzerine yapacağımız eklemelerle ligin iyi takımlarından biri olacağımızı ümit ediyorum.. Ama çok iyi takımlar var, yine gelen takımlarda lige kalite katacaktır, zorlu bir lig bizi bekliyor çünkü.. Geçen senede gördük bunu, kime ne olacağı ligin içinde belli olmuyor. Bazen üst sıralara oynuyorsun bazen küme düşmemeye oynuyorsunuz. Aynı şekildeki bir ligi bu senede bekliyorum açıkçası…..