Güneş ve rüzgâr enerjisi çalışmalarından sonra Biyogaz Enerjisi Santrali’ni de kente kazandıracak proje, ödülle taçlandırıldı.

Sürdürülebilirlik dönüşümünü teşvik etmek amacıyla yenilikçi yaklaşımlarıyla rol model olmak için gayret gösteren kurum ve kuruluşları ödüllendiren Sürdürülebilirlik Akademisi, bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde dereceye giren projeleri ödül yağmuruna tuttu. 11 kategoride ödüller dağıtan akademi, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl yerel yönetimlerin hazırladığı projeleri değerlendirdi.

İŞ DÜNYASINDAN BÜYÜK İLGİ

Türkiye’de sürdürülebilir iş modellerinin gelişmesine ve değişimin ivme kazanmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri sahiplerini buldu. Fairmont Quasar İstanbul Otel'de düzenlenen ödül töreninde konuşan Sürdürülebilirlik Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa, bu yıl Sürdürülebilir İş Ödülleri’ne iş dünyasının ilgisinin yoğun olduğunu belirtti. Karbon ve Enerji Yönetimi kategorisinde yerel yönetim ödülünü Merkezi Biyogaz Tesisi projesiyle alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, aldıkları bu ödülün kendilerini daha da yüreklendirdiğini belirtti.

GÜNEŞ, RÜZGÂR ŞİMDİ DE BİYOGAZ

Yenilenebilir enerji kaynağı olan biyogazın önünün açık olduğunu söyleyen Şahin, “Türkiye’de ilk kez belediye ve kamu sektörü olarak bir biyogaz tesisi kuruluyor. Güneş enerji tesisinde 1 MW’ını tamamladık, 2. MW için projeler hazırlanmaya başladı. 30 MW’lık rüzgar enerjisindeki lisans süreci devam etmektedir. Bunların dışında bölgede önemli bir potansiyele sahip hayvansal atıkları değerlendirerek enerji ve organik atığa dönüştürmek için Biyogaz tesisi kurmaktayız. Bizim amacımız halka ve özel sektöre farkındalık yaratmak. Bir yandan da sosyal sorumluluk projelerimiz oluyorlar. Enerji üretme konusunda bir vizyon oluşturmak istiyoruz” dedi. BÜLTEN