Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’e kazandırılacak olan Sanat Merkezi’nin mimari projesi için geçtiğimiz aylarda düzenlenen Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışmasına katılan 66 proje jüri üyelerinin elemeleri sonucuyla birinci, ikinci ve üçüncüsü seçildi.

TÖREN YAPILDI

Yüksek Mimar M. Orkun Özüer’in ekibi birinci olurken, ikinci Yüksek Mimar Hakan Deniz Özdemir ve ekibi, üçüncü ise Mimar Cihan Sevindik ve ekibi oldu. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) düzenlenen ödül törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Hasan Özgür Girişken, jüri üyeleri ve dereceye giren mimarlar katıldı.

ÖNEMLİ BİR ESER OLACAK

Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehrimize yapılacak olan bu yapının gerçek manada yorum neticesinde nitelikli bir proje çıkmasını amaçladık. Bunun katılımının sadece yerelde kalmasını istemedik ve ulusala çıkmasını istedik. Amacımız en kısa sürede bu nokta da ihale aşamasına getirip, Gaziantep’e bu eseri kazandırmak. Bundan sonraki imalat safhasında da ekip arkadaşlarımızla birlikte en hızlı bir şekilde Gaziantep’e kazandırırız" dedi.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 66 proje arasından birinci seçilen Y. Mimar M. Orkun Özüer’in ekibine 50 Bin TL, ikinci seçilen Y. Mimar Hakan Deniz Özdemir ve ekibine 40 Bin TL, üçüncü seçilen ise Mimar Cihan Sevindik ve ekibine 30 Bin TL ödül verdi. Dereceye giren diğer proje sahiplerine de Mansiyon ve Satın Alma Ödülü verildi. HABER MERKEZİ