Gaziantepspor'un başarılı teknik direktör Okan Buruk, Kanaltürk ekranlarında Candaş Tolga Işık'ın sunduğu “Bunu Konuşalım” programına konuk oldu.

Kulübün şartlarını korumak zorunda olduklarını söyleyen Buruk, "Hangi oyuncuları alabileceğiz bunu düşünüyoruz. Çünkü belli bütçeniz var ve dışına çıkamıyorsunuz. Kulübümüzün şartları neyse onu korumak lazım. Borçlar uzun vadede kulübü yıptarıyor. Benim için en kolayı, onuda alın bunuda alın demek. Her kuruşunu değerli kılmak lazım. Boşa harcamamız lazım" dedi.

FAZLA TRANSFER YAPACAĞIZ

Bütçemizin el verdiği ne varsa En iyi kadroyu kurmaya çalışıyoruz. 2 haftadır oyuncu izliyoruz. Bu iş biraz zor oluyor. Şimdi geçen sene baktığımızda çok büyük değişim olacak. Çok fazla futbolcu ile yollar ayrılacak. Kalan oyuncu sayısı az olacak. Fazla transfer yapacağız. Ama her bölgeye ihtiyaç var. Sağ bek özellikle o da önemli bölge.

HİDDİNK BAŞARILI OLAMADI

Milli Takım'ın başına Hiddink de geldi, başarılı olamadı. Bunun yaş ve tecrübeyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Abdullah Hoca geldiğinden bu yana elinden geleni yapmaya çalıştı, büyük istekle de çalıştı. İtalya'da Türkiye'deki durumun tam tersi var. Mesela orada kendi futbolcuları ve teknik direktörleri daha çok kollanırken biz de kendi değerlerimiz daha çabuk tüketiliyor.

MEDYADA SÜREKLİ BİR ELEŞTİRİ HALİ VAR

2002'de dünya 3.sü olduğumuzda Şenol Hoca'nın kravatı konuşuldu, Avrupa takımı karşımıza çıkmadı dendi... Sürekli medyadan o zaman dahi bu tür eleştirilerle karşı karşıya kaldık. Şimdi ise Fatih Hoca'nın milli takımla ilgili büyük planları var. Her şekilde onun arkasında olup, desteklememiz lazım.

SPORUN ÜZERİNE OKUL DÜZEYİNDE DÜŞMEK LAZIM

Türkiye'de en çok konuşulan şeyler spor ve siyaset ancak baktığınızda spor kültürümüz yok. Ancak bireysel olarak bir şeyler yapılırsa belli bir başarı geliyor. Bunun da okul düzeyinde yeterince üzerine düşmek lazım. Artık mahalle futbolu da kalmadı. Eskisi gibi dışarda spor yapma alışkanlığı yok... Eğer bizler sporu gençlerimize, çocuklarımıza sevdirirsek daha çok verim alabiliriz.

FUTBOLU BİLEREK YÖNETENLER AZINLIKTA

Türkiye'de futbolu bilerek yönetenler malesef azınlıkta. Ya da gerçekten bu yönetim işini elinde tutup, doğru insanları bularak 'futbolu' onların yönetmesine izin vermeiler. Özellikle Türkiye'de sportif direktörlüğe yönelmemiz gerekiyor.

GENÇ FUTBOLCULARI NASIL YETİŞTİRDİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ

Bizim genç futbolcuları nasıl yetiştirdiğimiz çok önemli. Okula gidiyor mu, antrenman hayatı nasıl? Mesela Almanya'da bunun sistemi oturmuş durumda... Hem okul hem kulüp birlikte götürülüyor. Kulüpte sıkıntı varsa okula yansıtılıyor, okulda sıkıntı varsa kulübe aktarılıyor. Bu da oyuncular üzerinde belli bir iş disiplini oluşturuyor. Ancak Türk futbolcularda iş disiplinini az olarak görüyorum. Vücut gelişimi 17 yaşında başlıyor... Fakat biz onları bu dönemde yeterince iyi hazırlayamıyoruz. Bazen de çevreden farklı tepkiler, aileler... Bu konuda gençleri yanlış yönlendiriyor. Gençlerin futbolcu olarak ilk özendikleri şey 'ünlü' bir futbolcu olmak. Sanırım futbolun bu yönü çok çekiyor. Fatih Terim'in gönderildiği dönem kulübün içindeki durumlardan pek haberdar değildim ancak yine de bu şekilde olmasını temenni edebileceğimiz bir şey değildi.

AYAĞIM KIRILMASAYDI DAHA İYİ YERLERE GELEBİLİRDİM

Ayak kırıldığı dönem hem A takıma yükselmişim hem de Milli Takım'da oynamaya başlamışım. 19 yaş milli takımında da ciddi başarılar elde etmiştik. Ancak o süreç benim için çok zor geçti. Çok şükür ki toparladım, tekrardan başarı günlere döndüm. Belki yaşamasaydım daha iyi yerlere de gelebilirdim. Ben de inanılmaz bir futbol sevgisi olduğu için ayağım iyileştikten hemen sonra çok sıkıntı da çekmedim. Yine ilk idmanda toplara girmeye, korkusuzca hareket etmeye başlamıştım.

GAZİANTEPSPOR'DAKİ HEDEFLER

İlk önce belirlediğimiz transferler var, belirli bir bütçemiz var. Bunu aşmamaya çalışıyoruz. Çünkü uzun vaadede ciddi borçlar olarak geri dönebiliyor. Bütçemizin elverdiği ne varsa gerekli transferleri yapmaya çalışacağız. 2 haftadır da sürekli futbolcuları izliyoruz.