Konaklama evi ile birlikte hasta yakınlarının ve refakatçilerin yer sıkıntısı ortadan kalktı. Gaziantep Üniversitesi ile Şehitkamil Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen ve En hayırlı hizmet olarak nitelendirilen konaklama evi modern bir tarzda dizayn edildi.

Vali Süleyman Kamçı, Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yatan hastaların yakınları için kampüs içinde yaptırılan ''Hasta Yakınları Konaklama Evi''nin açılışında, hasta olmanın ve hastalığın çok zor bir süreç olduğunu söyledi.

HASTA YAKINI OLMAK GÜÇ

Hasta olmanın yanı sıra hasta yakını olmanın da büyük güçlükleri olduğunu dile getiren Kamçı, ''Gaziantep, sağlık hizmetleri açısından bölgesel hale gelmiştir. Kent olarak komşu ülkelerden gelen hastalara da hizmet veriyoruz'' dedi. Kamçı, Gaziantep'te sağlık kurumlarına karşı gösterilen ilginin başta konaklama gibi ihtiyaçları arttırdığını belirtti.

ÇOK ANLAMLI BİR HİZMET

Şehir dışından gelen, maddi durumu iyi olmayan refakatçilerin yer sıkıntısı çektiğini ifade eden Kamçı, ?Bu durum hasta yakınlarımızın sağlık ve moral düzeyini etkiliyordu. Bu nedenle hasta yakınlarının barınma sorunun çözümünde yerel yönetimlerin katkılarını da çok önemsiyoruz. Bugün Gaziantep dışından Gaziantep üniversitesi Tıp Fakültesine tedavi görmek için gelen hasta yakınlarının barınmaları için Şehitkamil Belediyesi çok anlamlı hizmet sundu. Konaklama merkezi, hasta yakınlarının sosyal ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebilecek niteliklere sahip. Konaklama merkezi konum olarak hastaneye yakınlığı, ulaşım sıkıntısı gibi bir problemi de ortadan kaldırıyor dedi.

FADILOĞLU: İHTİYAÇ GİDERECEK

Gaziantep Üniversitesi ile Şehitkamil Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen bir projeyi daha hayata geçirdiğine değinen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ? Biz her zaman sözde değil özde bir ortak akıllı vurguluyoruz. Yine Üniversitemizle birlikte uyguladığımız ve geçtiğimiz gün sertifikalarını verdiğimiz 300 Kent Gönüllü öğrencilerimizle çok iyi sonuçlara ulaştık. Göreve geldiğimiz sıralarda Rektörümüzle ve Başhekimimizle konuşurken hastane bahçesinde yaz-kış meydanda kalan insanlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek adına böyle bir konaklama evi yapmaya karar verdik diye konuştu.

COŞKUN: PARLAYAN YILDIZ

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise Gaziantep Üniversitesinin artık sadece bölge için değil Türkiye için belki de Ortadoğu için ''parlayan yıldız'' olduğunu ifade etti.

KİMLER KATILDI ?

Tıp Fakültesi Hastanesi?nin yanında bulunan ?hasta Yakınları Konaklama Evinin? açılış törenine Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Milletvekili Adayları Şamil Tayyar, Derya Bakbak, Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Memik Terlemez, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli, Şehitkamil Başkan Yardımcıları, İl Genel ile Şehitkamil Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.