Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı Aktoprak sosyal tesisi içerisinde bulunan aile merkezinde mefruşat kursu gören kadınlar hem aile bütçelerine katkıda bulunuyor hem de kendi bayramlıklarını kendileri dikiyor. Dikmiş oldukları onlarca etek, gömlek, çocuk elbisesi ve genç elbisesini sergiye çıkaran kursiyerler, büyük beğeni topladı.

Şehitkamil Belediyesi Aktoprak Sosyal tesisinde mefruşat kursu gören kursiyerler, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle örnek bir proje ile kendi bayramlıklarını dikti. Dikmiş oldukları onlarca etek, gömlek, çocuk elbisesi ve genç elbisesini sergiye çıkaran kursiyerler, büyük beğeni topladı. Dışarıdan sipariş almaya başladıklarını belirten kursiyerler bu kurs sayesinde aile bütçelerine katkıda bulunduklarını da dile getirdiler.

DİKİŞİ ÖĞRENDİK

Aile merkezinde dikiş nakış öğrenen kursiyerler, “Daha önce bu tür elbise dikme işini hiç bilmiyorduk. Sağ olsun hocamız sayesinde her türlü elbiseyi dikmeyi öğrendik. Örnek veriyorum, çarşıda elbise aldığımızda elbisenin neresinde hata olduğunu hemen biliyoruz, dikişlerin nereden atıldığını daha iyi anlıyoruz. Başkanımız sağ olsun bayram üstü çocuklarımızı memnun etmek için bizlere kumaşları kendisi ücretsiz olarak verdi. Bizde burada hem çocuklarımıza hem de yakın dostlarımıza bayramlık elbiseler dikiyoruz. 3 tane elbise diktim, etek diktim, gömlek diktim. Çocuklarımın zevkine göre elbiseler diktim. Çocuklarımız bizim diktiğimiz elbiselerden giyerek bayramı kutlayacaklar” dediler. BÜLTEN