- SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, iş dünyasının saygın dergilerinden Capital’in Türkiye’nin en güçlülerini belirlemek amacıyla yaptığı ankette listeye giren 30 isimden birisi oldu.
Capital dergisinde yer alan açıklamada, gelenekselleşen “Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı Araştırması”nın, bu yıl yine hareketli bir tablo ortaya koyduğu belirtildi.
Listenin, Capital dergisi CMO ve CEO Club üyesi 156 profesyonelin katıldığı bir anketle belirlendiği kaydedilen açıklamada, “Milyarlarca dolarlık ciroları yöneten iş insanlarının yer aldığı güçlü ligi, oluşturulan istihdam, etki alanı, liderlik gücü ve itibar gibi kriterlere göre belirlendi” denildi.
Mustafa Koç, Murat Ülker, Güler Sabancı, Ferit Şahenk, Hüsnü Özyeğin, Rahmi Koç, Rifat Hisarcıklıoğlu ve Adnan Bali gibi isimlerin de yer aldığı 30 kişilik listede, Abdulkadir Konukoğlu’nun neden seçildiği şöyle açıklanıyor:
“SANKO Holding 2 milyar dolar ciroya, yaklaşık 14 bin çalışana ve 74 şirkete sahip. Abdulkadir Konukoğlu Anadolu sermayesinin güçlü temsilcilerinden biri. 65 yaşına geldiğinde, icradan çekilerek onursal başkan oldu. Ancak halen hem fikirleri, hem vizyonuyla iş dünyasındaki gücünü koruyor. Hayırsever kişiliği ile de tanınıyor.”