Ali Sabancı: İtibarınızı yitirmeyin, devamlılık itibarla olur

Abdulkadir Konukoğlu:Şirketler şehri, şehirler şirketlere sahip çıkmalı. Bugün Adana'nın abisi yok.

Eyüp Bartık:Dedem yanlış biliyormuş

İbrahim Yetkinşekerci:Katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz

Ticaret Odası koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Genç Girişimciler Kurulunca düzenlenen "Girişimci Havuzu Proje Yarışması Final Programı" yapıldı. Farklı sektörlerden gelen 202 proje başvurusundan 6'sı yapılan değerlendirmeler sonucu finale kaldı. TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın da katıldığı, programda jüri Gaziantep'in genç girişimcisini seçti. Nida Demir birinci oldu. Programda konuşan Ali Sabancı, genç girişimçilere itibarın önemli olduğunu anlatırken, "İtibarınızı yitirmeyin, devamlılık itibarla olur" derken, Abdulkadir Konukoğlu, "Bugün Adana'nın abisi yok. Sabancı'yı küstürdüler. Adana biraz geride kaldı. Şirketler şehri, şehirler şirketlere sahip çıkmalı" dedi.

YETKİNŞEKERCİ:KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN ÜRETMEMİZ LAZIM

Gaziantep Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, progamın açılışında yaptığı konuşmada, ülkemizin artık katma değeri yüksek üretim ve ihraç eder bir konuma gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yetkinşekerci, "İleri teknoloji ürünlerin eklenmesiyle bunu başarabiliriz. gaziantep bir girişimci fabrikası. Biz GTO olarak yeni girişimcilerin ortaya çıkmasına yardımcı olmaya devam edeceğiz" dedi.

BARTIK:HAYAL KURMANIN YAŞI OLMAZ

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ise, Gaziantep'in fabrikalarıyla ünlü bir şehir olduğunu ancak asıl fabrikanın bu kentin girişimci insanları olduğunu söyledi. Bartık, "Gaziantep'e gıpta ile bakılıyor. Girişimciliğin yaşı olmaz.Hayallerin de yaşı olmaz. Başarının yaşı da olmaz. Mücadeleden bıkmamak lazım. Bir gün başarılı olursunuz. Gençtir, cahaldır dönemi de bitti. Gençler akıllı. Artık bazı anlayışlarda değişim oldu. Rahmetli dedem bir şey yapmaya çalıştığımızda hep icat çıkarmayın derdi. Dedem yanlış biliyormuş. Mutlaka icat çıkarın" diye konuştu.

SABANCI:OLDUM DEMEYİN

Ali Sabancı ise, girişimciliğin kilosu ve reçetesinin olmadığını belirterek, "Şunu şunu yaparsanız girişimci olursunuz diye bir şey yok. Ancak size girişimcilikle ilgili bazı ipuçları vereceğim. Başardım diyorsanız siz girişimci değilsiniz. Oldum demeyin" dedi.

İNSANLAR EŞİT ÖLÜYOR

İnsanların eşit doğmadığını ancak eşit öldüğünü söyleyen Ali Sabancı, gençlere ilgi alanları dışında birşeyler okumalarını tavsiye etti.

BÜYÜK KİTLELERE HİZMET EDİN

'Büyüklerin tadını bozmadan yolunuzu bulmanız gerekiyor' diyen Sabancı, "Ne ezileceksin, ne de onlara sırtını döneceksin. İnsanlara faydalı işler yapmanız lazım. Kendinize göre ürün yapmayın. Büyük kitlelere hizmet etsin" dedi.

İTİBARINIZI YİTİRMEYİN

Girişimci olmak için zengin doğmaya gerek olmadığını söyleyen Sabancı, Cotton, Yemek Sepetinin sahiplerini örnek verdi. Sadece itibarın borç alınamadığını söyleyen Sabancı, "İtibarınızı yitirmeyin. Devamlılık itibarla olur" dedi.

KONUKOĞLU:MALIN ZEKATINI VERİN

Sanayi Odası Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da, başarı hikayesini anlattı, gençlere merdivenleri teker teker çıkmaları tavsiyesinde bulundu. Konukoğlu, işin hilesinin dürüstlük olduğunu söylerken, "Ümidinizi kırmayın. Bizim zamanımız geçti ama heyecanımız geçmedi. Çok çalışın, hayal kurun. Kazandığınızı halkla paylaşın. Zekatını verirsen malın artar" dedi.

ADANA'NIN ABİSİ YOK

Girişimciliğin hem zor hem kolay olduğunu söyleyen Konukoğlu, Gaziantep'i terketmediklerini de vurguladı. Konukoğlu, "Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep dedik. Bugün Adana'nın abisi yok. Sabancı'yı küstürdüler. Adana biraz geride kaldı. Şirketler şehri, şehirler şirketlere sahip çıkmalı. Kim derdiki Gaziantep 6 milyar dolar ihracat yapacak? Sizler ise Gaziantep'i uçuracaksınız" dedi. Meral KINACILAR