Gaziantepspor transfer sezonunun en flaş ismini renklerine kattı. Kırmızı-siyahlılar Rosenborg'un genç yıldızlarından John Chibuike ile anlaştı. Başkan İbrahim Kızıl'ın kongrede söylediği yıldız futbolcudan birisinin olduğu belirtilen John Chibuike ile 4 yıllık sözleşme imzalandı.

Yeni sezona yepyeni bir kadroyla girmenin planlarını yapan Gaziantepspor resmi olarak açıklanan Koray Arslan, Emre Nefiz, Alkan Tunca, Erdem Şen, Barış Yardımcı, Semih Aydilek ve Demba Camara'dan sonra son olarak Chibuike ile anlaşarak transferlerini sürdürdü.

BONSERVİS BEDELİ ÖDENMEDİ

Norveç Ligi takımlarından Rosenborg forması giyen Nijeryalı oyuncuyla her konuda anlaşma sağlayan Kırmızı-siyahlılar Chibuike’ye ise bonservis ücreti ödenmeden kadroya kattı. 2011’den bu yana Rosenborg’da 65 maça çıkan ve 19 gol atan Chibuike’nin alacağı ücret hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

CHİBUİKE KİMDİR?

10 Ekim 1988 Nijerya doğumlu olan 26 yaşındaki oyuncu, 2011 yılında Norveç’in Rosenborg takımına transfer oldu. Rosenborg forması ile ligde çıktığı 65 maçta 19 gol kaydetti. Teknik kapasitesi yüksek olan ve güçlü fiziği ile dikkat çeken oyuncu, 10 numara mevkii ve sağ-sol kanatlarda görev yapabiliyor. Hava toplarındaki hakimiyeti, çalımları ve bitirici son vuruşları ise önemli artılarından.

2 TEMMUZDA YAZMIŞTIK

Gazetemiz Chibuike transferini ismini yazmadan iki hafta önce "10 numara topçu" haberiyle duyurmuştu. Transferin zora girmemesi için ismini yazmadığımız genç futbolcu 4 yıllığına imzayı attı.

İŞTE YAZDIĞIMIZ HABER

10 Numara topçu

Gaziantepspor Karabük ile anlaşan Traore'nin yerine anlaşmak üzere olduğu 10 numarayı getiriyor. İsmi sır gibi saklanan ancak Afrikalı olduğu öğrenilen 10 numaranın hafta sonunda Türkiye'ye geleceği ve masaya oturulacağı öğrenildi. Okan Buruk'un da ısrarla istediği Afrikalı futbolcuyu İstanbul'a getirecek olan Kırmızı-siyahlılar hemen anlaşmak istiyor.

DİĞER YABANCILAR YOLDA

Öte yandan 10 numara haricinde Dünya kupasında oynayan diğer futbolcuların da önümüzdeki günlerde geleceği ve imzaların atılacağı gelen bilgiler arasında. Başkan İbrahim Kızıl'ın kongrede bahsettiği yabancı futbolcularla prensipte anlaşıldığı ve imza atıldığı zaman isimlerinin açıklanacağı belirtildi.