İpek yolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu 2014 Yılı Nisan ayı olağan yönetim kurulu toplantısı Adıyaman Valiliğinde gerçekleştirildi. Mali Destek programlarına 331 proje başvurusu yapıldığını da vurgulayan İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Adıyaman Vali Mahmut Demirtaş, Gaziantep'in en fazla proje veren iller arasında olduğunu söyledi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında Adıyaman Valiliği'nde yapılan toplantıda, 16-19 Nisan 2014 tarihinde Gaziantep’te düzenlenen 2. Kalkınma Ajansları Konferansı, Ajans Faaliyetleri ve 2014 yılı Mali Destek Programları sonuçları görüşüldü.

2014 Yılında verecekleri hibe destekleri ile ilgili olarak 16 Aralık 2013 tarihinde üç programdan oluşan proje teklif çağrısına çıktıklarının belirten İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Bu programlar, Bölgesel ve Sektörel Rekabet Mali Destek programı, Kültür Turizm Altyapısı Mali Destek Programı ve Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı olarak belirlenmiştir. Mali Destek programlarımızdan geniş kesimlerin yararlanması ve haberdar olması için 32 bilgilendirme toplantıları yaptık. Yazılı ve görsel medya aracılığı ile programlarımızı tanıttık” dedi.

EN FAZLA PROJE GAZİANTEP’TEN

Mali Destek programlarına 331 proje başvurusu yapıldığını da vurgulayan Vali Demirtaş, “331 projenin 124’üne Adıyaman, 180’nine Gaziantep ve 27’sine de Kilis ilinden başvuru yapılmış olup, program basında dağılım 183 proje ile Bölgesel ve Sektörel Rekabet Mali Destek programı (KOBİ), 107 proje ile Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı (KAMU) ve 41 proje ile Kültür Turizm Altyapısı Mali Destek Programı (KAMU) şeklinde olmuştur. Ön inceleme sürecinde gerekli şartların taşımayan 6 proje elenmiş olup, 325 proje Teknik ve Mali değerlendirmeye alınmıştır” diye konuştu.

ÖĞREN - GELİŞTİR - PAYLAŞ

İpek Yolu Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğini yaptığı 2. Kalkınma Ajansları Konferansı’nı da değerlendiren Vali Demirtaş, “Ajansların birbirleriyle ve kalkınma alanında diğer paydaşlarda etkileşimlerini ve işbirliklerini güçlendirmek, Ajansların mevcut durumunu değerlendirirken bir yandan da geleceği yönelik hedefler koymalarına ortam oluşturmak amacıyla ikinci Kalkınma Ajansları Konferansı, “Öğren, Geliştir, Paylaş” temasıyla 16-19 Nisan 2014 tarihinde Gaziantep’te gerçekleştirilmiştir.

KİMLER KATILDI ?

Toplantıya Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı M. Erdal Öndeş, Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı M. Salih Şahan, Kilis İl Genel Meclis Başkanı M. Metin Karakuş, İpekyolu Kalkınma Ajansı Başkanı Dr. Bülent Özkan ve Ajans uzmanları katıldı. BÜLTEN