2014 yılı Şubat sonu istatistiklerine göre İşbaşı Eğitim Programında kursiyer alan ve kurs sonrası istihdam gerçekleştiren Medical Park Gaziantep Hastanesine Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından hizmetlerinden dolayı Teşekkür Belgesi verildi.

Gaziantep’te İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalar hızla devam ederken çeşitli projelerle işe yerleştirilen işsizlerin sayısında da önemli bir artış yaşanıyor. Sanayisi ile adından söz ettiren Gaziantep’te çeşitli kurum ve kuruluşlar da İstihdama katkıda bulunarak işsizliğin azaltılması konusunda İşkur’ a destek veriyor. Bu kurumlardan biri olan Medical Park Gaziantep Hastanesi de 2014 yılı Şubat sonu istatistiklerine göre en fazla kursiyer alan ve kurs sonrası istihdam sağlayan kuruluş olarak teşekküre layık görüldü.

Medical Park Gaziantep Hastanesinde düzenlenen belge törenine Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin ve Şube Müdürleri ile Medical Park Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, Genel Müdür Dr. Sadreddin Haksal, Genel Müdür Yardımcıları ve İnsan Kaynakları Yöneticileri katıldı.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN YERLER

Belge takdim töreninde konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin “iş arayan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu özel hastanelerde çalışmak istediklerini her platformda dile getirmektedirler. Onların bu isteklerini dikkate alarak, Medical Park Hastanesi ile istihdam Garantili kurslar açıp kurs bitiminde kursiyerlere belge verip istihdama katılmaları yönünde bir çalışma yapmaktayız. Medical Park Gaziantep Hastanesine projemize vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür ediyor, bundan sonra da işbirliğinin devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

KUBBA: ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİ

Medical Park Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba ile Genel Müdürü Dr. Sadreddin Haksal, yaptıkları ortak açıklamada İŞKUR işbirliği ile verdikleri kurslarla niteliksiz durumda olan kursiyerlerin eğitilerek nitelikli hale geldiğini belirterek şu görüşlere yer verdiler. “İŞKUR’un, kurs süresi boyunca kursiyerlerin günlük ücretlerini ödeyerek SGK primlerini ödemeleri, denetimlerini yapmaları ve istihdam şartını aramaları İş arayanlar ve işletmeler açısından büyük önem arz etmektedir. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yaptığı bu hizmetlerle ilimiz ve ülkemiz adına işsizliğin giderilmesinde, istihdamın oluşturulmasında, mesleksizlik sorununun giderilmesinde önemli bir görev üstlenmiştir. Buradan hareketle büyük çaba sarf eden Siraç Ekin ve ekibine teşekkür eder başarılı çalışmalarının devamını dileriz”.

HABER MERKEZİ