Farklı vitaminleri içerir. A, C ve E vitamini içeriği düşük olsa da, önemli miktarda B vitamini içerir. Bir bardak fıstık yenildiğinde günlük B6 vitamininin %40'ını sağlar. B6 vitamini sayesinde birçok rahatsızlık önlenebilir.

Önemli mineralleri vücuda almayı sağlar

Bir fincan antep fıstığı, kırmızı kan hücresi, kemik ve kollajen yapı için gerekli olan günlük bakır minerali ihtiyacının %44'ünü karşılar. Aynı zamanda manganez ihtiyacının %15'inden fazlasını ve fosfor ihtiyacının %20'sinden fazlasını, potasyum ve magnezyum ihtiyacının %10'dan fazlasını karşılar. Fosfor enerji depolanmasını sağlarken, manganez kemik oluşumu için önemli bir mineraldir.

İyi bir antioksidan kaynağıdır.

Antioksidan içermesi sebebiyle yaşlılığa bağlı bazı hastalıklara yakalanma riskini düşürür. Kalp dostudur. Araştırmalara göre, kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalbi korur. Ayrıca içeriğindeki antioksidanlar, doymamış yağ asitleri sayesinde de kalbi korur. Sindirim sistemini rahatlatır. Yüksek lif içeriği olması sebebiyle sindirimi rahatlatır, hazımsızlığı önler. Sindirim sistemine iyi gelmesi antep fıstığının faydaları arasındadır. Beyne yarar sağlayan bir kuruyemiştir. İçeriğindeki B6 vitamini sayesinde beyne fayda sağlar. Kansızlığa karşı fayda sağlar. Antep fıstığı, bakır içeriği yüksek bir besindir. Bu nedenle demirin vücuda kolay bir şekilde emilmesine yardım eder. Aynı şekilde, içeriğindeki B6 vitamini kandaki oksijenin taşınmasına yardımcı olur.

****