Gaziantep'te Sürdürülebilirlik Akademisi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Enerji Zirvesi'nde yadın ŞKM'de başlıyor. Zirvede tüm taraflar ikinci kez bir araya geliyor ve çok önemli konuşmacılar ağırlanıyor. Ayrıca "Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri" de ilk kez bu zirvede sahiplerini buluyor.

İlki geçtiğimiz yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımı ile gerçekleştirilen Enerji Zirvesi, bu yıl 21 Şubat'ta Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor. Enerji konusunda başarılı bir üs olarak, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgede yaratılmakta olan katma değerin milli ekonomimize büyük katkı sağlamasına destek vermek hedefleniyor. Bölgenin enerji alanındaki bu en büyük organizasyonu karar vericileri ve kanaat önderlerini buluşturarak enerji yol haritasını çiziyor. Enerji Zirvesi'ne Bakanlıklar, özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler, ilgili tüm taraflar katılıyor. Bölgenin güçlü şehri Gaziantep, Enerji Zirvesi ile eerji alanındaki tüm paydaşları buluşturuyor.

ZİRVEYE KİMLER KATILACAK?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açılış konuşması ile başlayacak olan Zirvenin konuşmacıları arasında Vayi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in yanı sıra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK 2. Başkanı Mustafa Yılmaz, Gaziantep Milletvekili - Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, T.C. Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı İbrahim Mazıcıoğlu,İstanbul Ticaret Üniversitesi, Prof. Dr. Kerem Alkin gibi önemli isimler yer alıyor.

GAZİANTEP BİR İLKE İMZA ATIYOR

Her yıl tekrarlanan bölgenin enerji alanındaki en büyük organizasyonunda bir ilk yaşanarak Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri de veriliyor. Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri, enerji politikaları ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgenin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı çok sayıdaki başarılı uygulamayı paylaşmak ve diğer projelerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla düzenleniyor ve 21 Şubat tarihinde sahiplerini buluyor. Zirve, enerji konusunda başarılı bir üs olarak, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgede yaratılmakta olan katma değerin milli ekonomimize büyük katkı sağlamasına destek vermeyi hedefliyor. Bölgenin enerji alanındaki bu en büyük organizasyonu karar vericileri ve kanaat önderlerini buluşturarak enerji yol haritasını çiziyor.

HABER MERKEZİ

FOTO: