TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sürekli erkek işçilerde en düşük aylık ücretin Gaziantep’te ödendiği belirtildi.

2015 Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Araştırması, kapsam ölçütlerini sağlayan 28 ilde 3 bin 781 tarımsal işletmede yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak uygulandı. Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinden oluşan Gaziantep Bölgesinde Gaziantep ve Kilis illerinde araştırma yürütüldü.

EN YÜKSEK KONYA'DA

Erkek işçilere en yüksek günlük ücret ödeyen ilk beş il sırasıyla Konya, Ardahan, Edirne, Çanakkale, ve Isparta olurken 28 il içinde Gaziantep 16. oldu. Gaziantep’te tarımsal işletmelerde (hanehalkı) sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret erkek işçiler için bin 175 TL oldu. Erkek işçilere en yüksek aylık ücret ödeyen ilk üç sırasıyla Ankara, Balıkesir ve Konya olurken Gaziantep sürekli işçilerde erkeklere en az ücret ödenen il oldu. 2014 yılında Gaziantep’te mevsimlik işçilere ödenen günlük ücret kadın işçiler için 42 TL, erkek işçiler için 54 TL idi. 2015 yılında ise bu değerler artış göstererek sırasıyla 46 ve 61 TL oldu. İHA