Yoğun bir katılımın olduğu ve sık sık atılan sloganlarla konuşmacıların konuşmakta zorlandığı kongreye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yanı sıra AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Canan Kalsın da katıldı. Yapacakları reformlarla Türkiye’yi şaha kaldıracaklarını söyleyen Şimşek, "Önceki gün Meclisteydim. Yakın tarihimizin en radikal reformunu kabul ettik. Bu reform sayesinde, 2002'de ortalama 39 gün olan şirket kuruluşunu yarım güne indireceğiz. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül tarafından hazırlanan reform ve İcra İflas Kanunu sayesinde ortalama 5-6 yıl süren şirket tasfiyesi 23 aya inecek. İş yapmak kolaylaşacak. Bürokrasi kalıcı olarak azaltılacak. İşte reform bu, vatandaşların hayatını kolaylaştırma." diye konuştu. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Canan Kalsın ise şimdiye kadar katıldığı bütün kongrelerde büyük bir coşkuyla karşılaştığını söyledi.

KADINLARA ÖVGÜ

Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Kadın Kolları Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, en büyük fedakarlığı kadınların yaptığını, yazılan başarı hikayesinde çok büyük payları olduğunu söyledi. Türkiye’nin kalkınmasında kadınların katkısının büyük olduğunu vurgulayan Şimşek, onların iş hayatında ve siyasette aktif rol edinmesi gerektiğine dikkati çekti. Şimşek, kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 25’lerden yüzde 36’lara çıktığını vurgulayarak, son 10 yılda kadınların iş gücü arzının 6,8 milyondan 10,1 milyona yükseldiğini aktardı.

EĞİTİM VE SAĞLIKTA YATIRIMLAR SÜRECEK

Şimşek, eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlara de değinerek, rehavete kapılmadan 2019 seçimlerine hazırlanılması gerektiğini vurguladı. Yapacakları reformlarla Türkiye’yi şaha kaldıracaklarını söyleyen Şimşek, "Yakın tarihimizin en radikal reformunu kabul ettik. Bu reform sayesinde, 2002'de ortalama 39 gün olan şirket kuruluşunu yarım güne indireceğiz. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül tarafından hazırlanan reform ve İcra İflas Kanunu sayesinde ortalama 5-6 yıl süren şirket tasfiyesi 23 aya inecek. İş yapmak kolaylaşacak. Bürokrasi kalıcı olarak azaltılacak. İşte reform bu, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak." diye konuştu.

FİLİZ ÜZÜCÜ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti'nin yazdığı başarı hikayesinde en büyük rolü kadınların oynadığını aktaran Şimşek, “Burada Filiz kardeşime teşekkür ediyorum. 7 yıl büyük çalışmalara imza attı. Bayrağı devralan arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Türkiye kalkınacaksa mutlaka ve mutlaka kadınların çok daha güçlü bir şekilde sahnede olması lazım” şeklinde konuştu.

KALSIN: DAVAMIZ DEĞİŞMİYOR

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Canan Kalsın, "Türkiye bu istikrar ve güvenle devam ederse Kanada'dan bile daha ileri gider. 2023 ve 2071 hedefleri öylesine söylenmiş cümleler değil." dedi. Kalsın, şimdiye kadar katıldığı bütün kongrelerde büyük bir coşkuyla karşılaştığını söyledi. Bu coşkuyu 2019'a kadar kaybetmek istemediklerini belirten Kalsın, "Diğer partilerde sandalyeler boşken ve o sandalyeler havada uçuşurken bizim kadınlarımız devir teslim törenlerindeydi. Bu bir misyonu, bir vizyonu gösteriyor. Makamlar değişebilir ama davamız değişmiyor." diye konuştu.

FEDAKAR KADINLARIMIZ

Amaçlarının Türkiye'yi daha ileriye taşımak, 2023 hedefine ulaştırmak olduğunu dile getiren Kalsın, şunları kaydetti: "Türkiye bu istikrar ve güvenle devam ederse Kanada'dan bile daha ileri gider. 2023 ve 2071 hedefleri öylesine söylenmiş cümleler değil. Türkiye, vatandaşına çağ atlatabilen, vatandaşıyla büyüyen, vatandaşına hizmet eden devlet anlayışıyla fark oluşturuyor. Dünyada bütün dengeler Batı'dan Doğu'ya doğru kayarken, büyüyen dünyada Türkiye yeni bir rol üstleniyor. Bu rollerin üstlenilmesinde kadınların rolünü gözardı etmiyoruz. Toplumu değiştiren hep kadınlar, toplumda fedakar olan kadınlardır."

TARİH YAZACAĞIZ

Konuşmasının son bölümünde Suriye'deki iç savaşın etkilerine de değinen Kalsın, Gaziantep'in birçok sığınmacıyı misafir ettiğini, ekmeğini ve aşını böldüğünü hatırlattı.Canan Kalsın, "Eğer Allah korusun, Türkiye'ye bir şey olursa onlar bir daha yetim kalacak. Kudüs yetim kalacak, sahipsiz kalacak. Onun için biz 2019'da yeniden tarih yazmaya hazır mıyız?" dedi. Delege ve katılımcılardan "Hazırız" yanıtını alan Kalsın, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

YILMAZ: SİYASETTE KADIN GÜCÜNE İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Feray Yılmaz yaptığı konuşmada kadının gücüne ve siyasette olması gerektiğine vurgu yaparak, "AK Parti'de kongre demek bayram demek. AK Parti'nin 16 yıllık iktidar dönemince Türkiye sürekli şaha kalkmış her alanda özgüven kazanmış ve her alanda dünyayla rekabet eder hale gelmiştir. Partimizin ele ele çıktığı bu kutlu yürüyüşte 4 buçuk milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük kadın örgütü olan kadın kollarımızın büyük emeği ve samimi duaları vardır. Ancak siyasette kadın gücüne daha fazla ihtiyacımız olduğunu çok iyi biliyoruz. Zira kadınlar siyasette ne kadar aktif yer alırsa siyaset o kadar güçlü olur. Kadın kolları olarak yılmadan 2071 hedeflerine doğru gitmeye devam edeceğiz" dedi.

ÜZÜCÜ: "GÖREVİME HALEL GETİRMEDİM"

Görevi devreden eski İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü ise şu ifadelere yer verdi; "Uykudayken bile dua eden bir milletiz. Asla görevime halel getirmedim. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve teşkilatıma örnek olabilecek bir kişilik olarak görevimi tamamlamaya gayret gösterdim. Ve şükürler olsun ki çok güzel şekilde görevimi devredeceğim. Kendisine başarılar diliyorum."

KİMLER KATILDI?

Kongreye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Nejat Koçer, Şamil Tayyar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehikamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti İl Başkanı Eyup Özkeçeci ve çok sayıda partili katıldı. NARİN DEMİRCİ