Vatandaşlar, Kurban Bayramı’nda hijyen koşullarına uymayan ve çevreyi rahatsız edecek şekilde kesim yapanları ALO 181’e ihbar etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Trabzon’daki Çağrı Merkezi’ne Türkiye’nin dört bir yanından ihbar yağdı. 4 günlük bayram süresince merkeze 2 bin 320 arama gerçekleştirildi ve kayıt altına alınan şikayet ve ihbarlar anında elektronik sistem üzerinden yetkili birimlere iletildi. Kurban Bayramı’nda merkeze yapılan aramaların büyük çoğunluğu büyükşehir illerinden geldi. En fazla çağrı bırakılan iller İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Ankara, Bursa, Gaziantep ve Konya oldu. Çağrı Merkezine bayram süresince bir dizi ilginç aramalar da yapıldı.

ALO 181’E İLGİNÇ SORU VE ŞİKAYETLER

Söz konusu aramalardan birkaçı şöyle:“Çok yüksek kilolu boğalarını uzun uğraşlar sonucu yere yatırıp kestiklerini, yönünü kıbleye çeviremediklerini, panikten salavat da getiremediklerini söyleyen bir vatandaş bu yüzden niyetlerinin kabul olup olmayacağını sordu. Kars’tan arayan bir vatandaş kurbanlık pazarını sineklerin istila ettiğini hayvanlarının huysuzlandığını ve bu yüzden satış yapamadıklarını söyleyerek temizlik için belediyeye ALO 181 kanalıyla çağrıda bulundu. Kurbanlık ineğini acı çektirerek kesimini yapan kasabın acemi olduğunu söyleyen vatandaş, Kasaplar Odası’nın telefonunu isteyerek kasabı şikayet edeceğini söyledi.” İHA