TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, komisyon üyeleri ve OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ile Vali Ata'ya ziyaret etti. Ata, önemli bilgiler verdiği ziyarette, "Suriye’de yaşanan iç savaş bizleri üzmektedir. Gaziantep bu savaştan en çok etkilenen şehir oldu. Daha önce Suriye’den her hafta turist grupları gelip şehrin ekonomisine katkı sağlardı. Şu anda yine şehrimize geliyorlar fakat sığınma kamplarına geliyorlar" dedi.

Gaziantep'in sanayi, ticaret ve kültürde önemli bir konumda olduğunu belirten Vali Ata, OSB'de 840 fabrikanın üretim yaptığını ve 120 bin civarında çalışan olduğunu söyledi. Sanayi'de gelinen nokta ile ilgili de bilgi veren Ata, "Sanayide geldiğimiz noktada 4 organize sanayi bölgesi ihtiyaca yeterli gelmediğinden, yapılan yatırımlarla 5. Organize Sanayi Bölgesini Kurduk ve buraya yapılan yatırım taleplerinin yalnızca yüzde 25’ni karşılayabiliyoruz. Yatırımcı talebi oldukça fazla, gelecekte 6. ve hatta 7. Bölge çalışmalarının yapılacağını bu günden söylememiz mümkün. Türkiye’de üretilen makine halısının yüzde 85’i Gaziantep’te üretiliyor" dedi.

GAZİANTEP'LİLER BAŞININ ÇARESİNE BAKIYOR

"Gaziantep’te özel sektör sanayi yatırımları gelişmiş ve Gaziantepliler kendi başının çaresine bakmışlardır. Devletten destek almadan kalkınmasını geliştiren örnek bir kenttir Gaziantep" diyen Ata, "Gaziantepli sanayici başka bir şehre gitmeyerek bulunduğu şehrin kalkınmasına çok büyük destek göstermiştir. Sanayicilerimizden yüksek tahsil yapanlar da bu şehre tekrar dönerek, yatırım ve girişimlerine yine burada devam ediyorlar. Bu da kente sahip çıkıldığının güzel bir göstergesidir. 5600 yıllık bir tarihi olan Gaziantep, geçmişte olduğu gibi şu anda da bir kültür ve ticaret merkezidir. 14 müzesi ve dünyanın en büyük mozaik müzesine sahibiz. Gaziantep Tarihi ve kültürü çok eskiye dayalı bir kenttir" şeklinde konuştu.

MAZICIOĞLU: ÖRNEK BİR ŞEHİR

Komisyon Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ise Gaziantep sanayisinin Türkiye’de örnek gösterebilecek bir gelişim gösterdiğini belirterek, "Gaziantep Sanayisi üreten çalışan örnek bir sanayidir. Geçtiğimiz yıl 7 milyar dolarlık ihracat yaparak yine örnek olmuştur. Bizim şansımız Gaziantep’e gelen yöneticileriyle de çok şanslı bir şehir oluşumuzdur. Sanayicinin bire bir sorunları ile ilgilenen, eksik gördüğü şeyi kendisi tamamlayan yöneticilerle çalışıyor. Sanayimizin en büyük problemi olan nitelikli eleman sıkıntısı artık çözülmüştür. OSBÜK Başkanımız ve Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanımız Cahit Nakıboğlu önemli bir adım atarak, nitelikli eleman sorununu kökünden çözmüş Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Meslek lisesini açmıştır. Bu lisede yine ülkemizde bir ilktir” dedi.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT