MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Örnek sanayi sitesinde cami arsasının ticari alana çevrilmesini sert bir biçimde eleştirdi. Taşdoğan, “Allah’ın evi olarak hitap edilen camilere bile rant gözüyle bakma cürretkarlığı göstermektedirler. Bu ranttan haberi olmayan belediye başkanının şehirden de haberi olmaz” dedi.

CAMİ ARSASI TEPKİSİ

Örnek Sanayi sitesindeki cami arsasının satışa çıkarılmasını eleştiren Taşdoğan, “Bu bölgede çok sayıda işletme olup, bu işletmelerde ortalama 100 -150 arasında kişi çalışmakta ve bölgenin camiye gerçekten ihtiyacı bulunmaktadır. Bu durumdan işletme sahipleri ve işçiler rahatsızdır. Örnek Sanayi sitesindeki cami arsasını ticari alana çevirerek rant sağlamak istedikleri açık bir şekilde ortadadır. Rantı o kadar çok benimsemişler ki; Cami arsalarını gözlerine kestirmişler artık” dedi.

BUNLARI ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ

Ak Parti iktidarı dönemiyle birlikte Gaziantep’te eğitime ve yeşil alanlara ayrılan arsalardan hep rant sağlanmaya çalışıldığını dile getiren Taşdoğan, “Cami arsasının ticari alana dönüştürülmesinde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın haberinin olmadığı söyleniyor. Bu size ne kadar inandırıcı geliyor bilemem fakat bize hiç inandırıcı gelmedi. Belediyenin içerisinde olanlardan haberi olmayan bir belediye başkanının şehirde olanlardan hiç haberi olmaz. İşler o kadar çığırından çıkmıştır ki; Allah’ın evi olarak hitap edilen camilere bile rant gözüyle bakma cürretkarlığı göstermektedirler. Bunları Allah’a havale ediyoruz” diye konuştu.

NEDEN BU ALAN?

‘Tarihi cumhuriyet tarihiyle hemen hemen aynı olan tarihi kırkayak parkının ortasına yapılan inşaat ne inşaatıdır?’ diyen Taşdoğan, “İnşaat için, Neden bu alan seçilmiştir? Gaziantep’le özdeşleşmiş bu park neden katledilmektedir? Bu yeşil alan sevmezliğinin nedeni nedir?” dedi.

AKILLI KAVŞAKLAR İFLAS ETTİ

Trafik konusunda akıllı olduğu savunulan kavşakların bile iflas ettiğini söyleyen Taşdoğan,kısa vadeli düşüncelerin geleceğe çözüm attığını ifade etti. Trafiğe çözüm sağlamak için yolların genişletilmesi gerektiğini açıklayan MHP İl Başkanı Dr. Ali Muhittin Taşdoğan şunları söyledi; “Gaziantep halkı bu konudan oldukça rahatsız çünkü trafiğe çözüm getirdik diyenler aslında içinden çıkılmaz hale getirtirler. ‘yapalım da idareten gitsin ‘ mantığıyla yaptığınız her şey aslında bir çözüm değil geleceğe düğüm atmaktır. U dönüşlerini yasaklamakla, sola dönüşleri yasaklamakla trafiğe çözüm getirilmez. Akıllı dediğiniz Dinamik kavşaklarınız bile iflas etti. Trafiğe çözüm getirmek için önce şu yılda en az 2 defa değiştirdiğiniz kaldırım taşlarıyla uğraşmayı bırakmalısınız. Aynı yılda bir parkı 10 defa revize etmeyi de azaltmalısınız ki, bunlar için harcadığınız zamanın onda birini trafik çözümü için harcayıp yolları biraz daha genişletmelisiniz. Kilit nokta dediğimiz yerlerdeki Parkomat sistemini tamamen kaldırıp şerit sayısını arttırmalısınız. Bu şehrin yolları küçük, parkları değil.”

“EN ÇOK CİNAYETİN

İŞLENDİĞİ İLLER ARASINDAYIZ”

Asayiş olaylarının arttığını her toplatıda dile getirdiğini vurgulayan İl Başkanı Taşdoğan, “ Her toplantıda dile getirdim ve bu sorun çözülene kadar da dile getirmeye devam edeceğim. Gaziantep artık asayiş olarak yaşanılması en güç iller arasında ilk sıralardadır. Cinayetsiz günümüz geçmiyor. Üstelik bu cinayetlerin neredeyse tamamı kadınlara yönelik işlenen cinayetlerdir. Kadına yönelik şiddete ilişkin resmi rakamları incelediğimizde son 7 yılda yüzde 1400 arttığını görüyoruz. En çok cinayetin işlendiği ilk üç il ise İstanbul, Gaziantep, Adana olarak görülüyor. Sadece 2014 yılının ekim ayında 29 kadın cinayetlerde hayatını kaybederken, kadınların yüzde 35’i ayrılmak ya da boşanmak istedikleri için öldürüldü. Açıklanan bu istatistiklere baktığımızda durum vahim bir hal almış gidiyor. Bu meselenin öyle ufak girişimlerle, yapıyormuş gibi, çözüyormuş gibi, hallediyormuş gibi uygulanan yöntemlerle çözülemeyeceği gayet aşikâr. Kurumsal mekanizmalarda sorun olduğunu, bizzat koruma altında öldürülen onlarca, yüzlerce kadından görüyoruz. Kadına yönelik şiddet suçken, bu işi ‘aman erkekler merhamet edin, acıyın’ şeklindeki kampanyalarla değiştiremezsiniz. Bir defa bunun bir suç olduğunu toplumun bütün kesimlerine çok net bir biçimde anlatmanız, müeyyidesini yüksek tutmanız lazım. Öyle 3-5 ay uzaklaştırmalarla bu işi çözemezsiniz. Caydırıcı cezalar geliştirmek lazım. En önemlisi kadınların toplumdaki rollerinin dönüşmesine yönelik, o eşitsizliğin giderilmesine yönelik bütün kamu politikalarının tek tek gözden geçirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

KURULTAY GURURU

Taşdoğan, MHP’nin 11. Büyük Kurultayına ve Gaziantep gündemine dair açıklamalarda bulundu. Gaziantep’in kurultaya büyük katılım sağladığını ifade eden Taşdoğan, “Kongremizin Nevruz gününde olmasını Sayın Genel Başkanımız bizzat istemişti. MHP’nin 11. Genel Kurulu çok coşkulu geçti. Daha önce yapılan genel kurullardan en heyecanlı olanıydı. Genel Kurul yapılırken ülkemiz adına güzel mesajlar verildi. Gaziantep’ten kurultaya 20 otobüs 50’ye yakında özel araçla giden arkadaşlarımız oldu. Genel Kurula şehrimizden katılım çok güzel oldu. Aynı zaman ilimizden 2 MYK üyesi çıktı. Prof. Dr. Semih Yalçın ve Yrd. Doç. Dr Celal Taşdoğan yapılan kurultayla parti merkez yönetim kuruluna girdi. Sayın Genel Başkanımızın tekrar başkan olarak seçilmesi Türk milleti için hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi