İYİ Parti İl Başkanı İzzettin Şahin, tahminlerin ötesinde ilgi var dedi

Şahin, en fazla katılımı CHP ve Ak Parti'den beklediklerini belirterek, "Oransal olarak MHP gibi görünüyor. Fakat İyi Parti'ye en fazla katılım CHP'den olur. İkinci sırada Ak Parti, 3. sırada ise MHP var" dedi.

Geçtiğimiz günlerde il başkanlığına atanan ve yönetimi oluşturup sahaya çıkmaya hazırlanan İyi Parti Gaziantep İl Başkanı İzzettin Şahin, Teşkilatlardan Sorumlu İl 2. Başkanı Nuri Alpan ile birlikte Gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile bilgi alışverişinde bulundu, çalışmalarını ve hedeflerini anlattı.

İYİ NOKTADAYIZ

Ak Parti'ye tek alternatif rakip olduklarını, hedeflerinin 2019 yerel seçimlerinde büyükşehir ve 9 ilçeyi almak olduğunu dile getiren İzzettin Şahin şunları söyledi:"Herkesi rahatsız edeceğiz. Bu konuda Gaziantep'te homurdanmalar var, bu da İyi Parti'nin iyi noktada olduğunu gösteriyor. 9 ilçe ve bir Büyükşehir noktasında iddialı durumdayız, şu andaki çalışmalar 4 tanesini alabilecek boyutta olduğumuzu gösteriyor. Gerçekten daha önce MHP'de 8 yıl yöneticilik yaptım. Orada yaşadığım hava ile şimdiki yaşadığım siyasi havayı kıyasladığımda müthiş bir farklılık var."

ALEVİLERDEN BÜYÜK DESTEK

'Her türlü siyasi dünya görüşüne saygımız olmakla birlikte çizgilerimiz var' diyen Şahin,"FETÖ terör örgütü ve PKK terör örgütünü aidiyet noktasında benimsememiş tüm vatandaşlarımızı kabul ediyoruz. Tüm insanlarımızı mevlevi tekkesi babında çağırıyoruz. Böyle oluncada şu anda müthiş bir zemin oluştu, tabanda bize karşı büyük bir teveccüh var. Tüm partilerden büyük ilgi, alaka var. Alevi kökenli vatandaşlarımızdan büyük destek alıyoruz. İstanbul'da yaşayan Alevi dedesi Bahtiyar Özbozok bize her türlü desteği vermek istediğini, gerekirse Gaziantep'e gelip Alevi köylerinde kanaat önderleriyle birebir çalışacağını söyledi. Bunları söz olsun, siyaset olsun, diye söylemiyorum. Hani bir göreve gelen insanlar kalıplaşmış sözler kullanırlar, gerçekten öyle değil. İyi gidiyor, inşallah iyi olacak diyoruz" diye konuştu.

BİZİ ELEŞTİRİYORLAR

Bazı eleştiriler de aldıklarını anlatan İzzettin Şahin, "Bizi eleştirenlerin çoğunun eleştirme nedeni şu. Daha hızlı olun, bir an önce teşkilatınızı açıklayın, yeriniz belli olsun bizde gelelim bir yerinden tutalım diyorlar. İyi Parti'nin oluşma sürecine baktığımızda yaklaşık 2.5- 3 yıldır demokrasi sınavından geçiyor olması, toplumun her kesimi tarafından da benimsendi. Çünkü herkes bir şekilde ülkenin 16 yıldır hukuksuzluğu noktasında, insanların ötekileştirilmesi noktasında bir yerlerinde bir acı hissetti. Acı hissedenlerin hepsinde bize karşı bir teveccüh oluştu. Adam ötekileştirmeden dolayı muzdarip olmuş, hukuksuzluk noktasında canı yanmış, haksızlığa uğramış, biz kendisine sıcak geliyoruz" dedi.

EN FAZLA CHP VE AKP

İyi Parti'ye her partiden ilgi olduğunu, oransal ve sayısal olarak değerlendiğinde ise en fazla katılımı CHP ve Ak Parti'den beklediklerini söyleyen Şahin şöyle konuştu:"MHP'nin üstünde CHP ve Ak Parti'den destek ilgi ve alaka görüyoruz. Oransal olarak MHP gibi görünüyor. Fakat İyi Parti'ye en fazla katılım CHP'den olur. İkinci sırada Ak Parti, 3. sırada MHP var. Ana kitlemizi kararsızlar oluşturuyor. 10 üzerinden gittiğinizde kararsızları 3.5-4 gibi CHP'yi 3, geri kalan oranı Ak Parti ve MHP gibi değerlendirmek gerekir" dedi.

TÜM İLÇELER İYİ PARTİ'NİN OLACAK

Hedeflerinin Gaziantep'te 1.parti olmak olduğunu, siyasette önemli bir boşluğu dolduracaklarını söyleyen Şahin, "Ak Parti alternatifsiz değil, Ak Parti'nin yerinde gözümüz var. Bize her partiden oy gelecek. HDP'den bile oy gelecek. Ak Parti, 10 belediyeyi hedefliyor. Oğuzeli'ni de almak istiyor. 10'una da biz talibiz. Oğuzeli de dahil tüm ilçeler İyi Parti'nin olacak" dedi.

İYİ PARTİ'DE KADIN KOLLARI YOK

İyi Parti'de kadın erkek ayrımı olmadığını, dolayısıyla kadın kolları diye bir şeyin olmayacağını belirten İzzettin Şahin, "Yüzde 25 kadın kotamız var. Tüzüğümüzde yüzde 25 erkek veya kadın demiyor, cinsel farklılık diye belirtiliyor. Listemizde en az 15 kadın yönetici düşünüyoruz. İyi Parti'ye kadınlar büyük ilgili gösteriyor. Ev hanımı olan, sosyal hayatın, ticari hayatın içinde olan kadınlardan müthiş bir ilgi, alaka var. Ajandamızda 30'un üzerinde listeye girmeyi isteyen bayan arkadaşımız var. Erkeğiyle, bayanıyla kaliteli bir listemiz olacak" dedi.

BELEDİYELERİ TAKİP EDECEĞİZ

Gaziantep'in yerel problemleriyle ilgili takip noktasında olacaklarını ifade eden Şahin, "Şu anda trafik noktasında büyük sıkıntı var sola dönüşlerin yasaklanmasıyla birlikte Gaziantep'in ana arterleri çalışamaz duruma geldi. Müthiş bir trafik ve park problemi var. Kaldırımlarda yürünmez hale geldi. Şehir metal yığınına dönüştürüldü, kavşakları kapatıyoruz. Avrupa'da kaldırım yüksekliğinin standardı minimize edilirken biz tam aksine metallerle kapatıyoruz. Yerel yöneticileri, belediyeleri takip edeceğiz. Bu konuda komisyonlar oluşturacağız" dedi.

MERAL AKŞENER'İ DAVET EDECEĞİZ

Şahin,il yönetimi, divan heyeti çalışmalarının devam ettiğini, 11 Aralık'a kadar teşkilatın büyük bölümünü oluşturacaklarını belirterek, "Gaziantep siyasetine yeni yüzler simalar kazandırıyoruz. İyi Parti Gaziantep'te siyasi hayata yeni simalar kazandıracak. Herkes sürprizlere hazır olsun. Sahaya yönetimle birlikte ineceğiz. İl binamızın açılışına Genel Başkanımız Meral Akşener'i de davet edeceğiz" dedi. Meral KINACILAR