Gaziantepspor ligin ilk yarısında, taraftarının neden olduğu kötü tezahürat ve saha olayları yüzünden en fazla para cezası alan üçüncü kulüp oldu. Kırmızı-siyahlı takım toplamda 510 Bin TL ve tribün kapatma cezası aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) kararlarına göre bu sezon 16 haftalık dönemde Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 takımın 15'ine, taraftarının neden olduğu kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle 4 milyon 170 bin lira para ile 4 kez de tribün kapatma cezası verildi. Ligin ilk yarısında taraftarları nedeniyle para cezası almayan kulüpler ise Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Gençlerbirliği ve Akhisar Belediyespor oldu.

EN ÇOK BURSASPOR CEZA YEDİ

Bursaspor, 605 bin lirayla PFDK tarafından en fazla para cezasına çarptırılan kulüp oldu. Yeşil-beyazlıları, 550 bin lira ile Eskişehirspor, 510 bin lirayla da Gaziantepspor takip etti.

PFDK'dan para cezası alan diğer takımlar ise sırasıyla şöyle:

Beşiktaş (450 bin lira), Kardemir Karabükspor (310 bin lira), Sivasspor (300 bin lira), Çaykur Rizespor (300 bin lira), Trabzonspor (265 bin lira), Galatasaray (230 bin lira), Mersin İdmanyurdu (200 bin lira), Fenerbahçe (190 bin lira), İstanbul Başakşehir (150 bin lira), Balıkesirspor (60 bin lira), Torku Konyaspor (40 bin lira) ve Kasımpaşa (10 bin lira).

4 kez tribün kapatıldı

Ligin ilk yarısında PFDK, 4 takıma tribün kapatma cezası verdi.

PFDK, taraftarının neden olduğu kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle 4 takımı tribün kapatarak cezalandırdı. Eskişehirspor, Gaziantepspor, Bursaspor ve Galatasaray tribünleri kapatılan takımlar oldu.