Gaziantep'te en çok Adliye ve Eğitim'de ihraçlar yaşandı. Türkiye'de ise Emniyet Genel Müdürlüğünden 8 bin 998 kişi, Diyanet İşleri Başkanlığından 240 kişi, Dışişleri Bakanlığından 38 kişi, İçiçleri Bakanlığından 31 kişi, (4 Vali Yardımcısı ve 4 Kaymakam meslekten ihraç edildi) Adalet Bakanlığı'ndan 1052 kişi, Dışişleri Bakanlığı'ndan 38 kişi, Sahil Güvelik Komutanlığı'ndan 192 kişi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 3077 kişi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1126 kişi, Hava Kuvvetlerinden bin 949 subay ve astsubay, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 649 subay, astsubay ile uzman çavuş ihraç edildi. 199 akademisyen görevinden uzaklaştırıldı.Kurumlarından daha önce ayrılan, TSK'dan 324, Emniyet Genel Müdürlüğünden 1167 ve jandarmadan 35 personelin rütbeleri 701 sayılı KHK ile alındı. Bu arada 148 personel, kamudaki görevlerine iade edildi, 12 dernek, 3 gazete, 1 TV kapatıldı.

İŞTE GAZİANTEP'TE İHRAÇ LİSTESİ

MİLLİ EĞİTİM

Kezban Çiçek Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Şükran Kiraz Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Ayşe Hançerkıran Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Burhan Şanlı Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Derya Kural Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Hatice Çakmaktepe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Kerime Betül Yiğiter Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Mehmet Erhan Keşküş Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Mehmet Sakar Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Rabia Demir Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Saadet Aslan Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Salihe Uyanık Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Betül Şirikçi Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Caner Kabaklı Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Coşkun Yener Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Erkan Bostan Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Fatma Nur Arzu Arslan Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Medine Koçakgöl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Mehmet Çelik Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Reyhan Özberk Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Safiye Erkan Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen
Sami Demir Milli Eğitim Müdürlüğü ÖğretmenADLİYEMuhammed Bağcıoğlu Gaziantep Açık Ceza İnfaz Kurumu
Soner Kılınçoğlu Gaziantep Kapalı Ceza İnfaz Kurumu
Veysel Genç Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdürlüğü
Abdurrahman Kurt Gaziantep Adliyesi Mübaşir
Servet Şahin İslahiye Adliyesi Mübaşir
Fatma Tezcan Sosyolog Gaziantep Denetemli Serbestlik Müdürlüğü
Emine Demir Karaburç Gaziantep Adliyesi Zabit Katibi
Fatih Bağrıaçık Gaziantep Bölge Admiye Mahkemesi Zabit Katibi
İbrahim Halil Dağtekin Gaziantep Adliyesi Zabit Katibi
İsmail Demirtaş Gaziantep Adliyesi Zabit Katibi
Mehmet Yılrtlaz İslahiye Adliyesi Zabit Katibi
Nurten Çelik Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Zabit Katibi
Sabiha Aksu Gaziantep Adliyesi Zabit Katibi
Ümit uçar Gaziantep Adliyesi Zabit Katibi
Zülfü Yıldız Gaziantep Adliyesi Zabit KatibiDİYANETFeyza Öztürk Kuran Kursu Öğreticisi
Hacı Ahmet Öksüz Diyanet İşleri
Rabia Akın Kuran Kursu Öğreticisi
Şule Yılmaz Kiran Kursu Öğreticisi
Muhlise Yılmaz Kuran Kursu ÖğretecisiBELEDİYELERMüslüm Kara Büyükşehir Belediyesi
Salih Şahin Şehitkamil BelediyesiJANDARMA KOMUTANLIĞIRecep Daştan Gaziantep Jandarma Komutanlığı
İlker Barık Gaziantep Jandarma Komutanlığı
Bahadır Gürer Gaziantep Jandarma Komutanlığı
Burak Cengiz Gaziantep Jandarma Komutanlığı
Ömer Laçinkaya Gaziantep Jandarma Komutanlığı
Mustafa Yıylamaz Gaziantep Jandarma Komutanlığı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Refiye Nevra Akdemir Tören Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi
Abdulkadir Demir Gaziantep Üniversitesi Bilgisayar İşletmeni
Mahmut Dirier Gaziantep Üniversitesi Sağlık Teknisyeni

DİĞERŞenel Baltacı İçişleri Bakanlığı Programcı
Mehmet Özkent Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Tabip
Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği Gaziantep12 DERNEK KAPATILDIOlağanüstü Hal kapsamında KHK ile Furkan İlim ve Hizmetleri Derneğinin de aralarında olduğu 12 dernek ile 3 gazete ve 1 televizyon kanalı kapatıldı. Buna göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca, devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu tespit edilen Adıyaman Fem Dershanesi Mezunları ve Mensupları Derneği (Adıyaman), Furkan İlim ve Hizmetleri Derneği (Ankara), Suffem Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Ankara), Anadolu İlim Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği (Ankara), Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği (Gaziantep), Özer Hukuk ve Düşünce Derneği (Kahramanmaraş), Kahramanmaraş Uluslararası Öğrenciler Derneği (Kahramanmaraş), Kilis İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Hafızları Derneği (Kilis), Beyaz Laleler Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (Kocaeli), Furkan Eğitim ve Dayanışma Derneği (Malatya), Samsun Özgürlükçü Gençlik Derneği (Samsun) ile Viranşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (Şanlıurfa) kapatıldı.FURKAN CEMAATİ 3 İLDE KAPATILDIKapatılan derneklerinin çoğunun FETÖ’ye yakın dernekler olduğu görülürken, Alparslan Kuytul’un liderlik ettiği Furkan Cemaati’ne ait Ankara, Malatya ve Gaziantep’teki derneklere kilit vurulması dikkat çekti.Furkan Cemaati ile AKP iktidarı arasında bir süredir yaşanan gerginlik biliniyordu. Öyle ki Adana'da kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un gözaltına alındığı Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na kayyum atanmıştı.Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik 30 Ocak Salı günü operasyon düzenlenmişti. Vakfın kurucusu Alparslan Kuytul ile yönetici ve sorumluların aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı.Aynı sebeplerden ötürü, İstanbul’da yayım yapan Halkın Nabzı ve Özgürlükçü Demokrasi ile Diyarbakır’da çıkan Welat gazetelerinin yanı sıra Avantaj TV’nin (Avantaj Televizyon Yayın Hizmetleri AŞ) yayım hayatı sona erdirildi.Kapatılan söz konusu dernek, gazete ve televizyonlara ait taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evraklar Hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayıldı. Bunlara ait taşınmazlar tapuda resen Hazine adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edildi. Bunların her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde Hazineden hak ve talepte bulunulamayacak. Devre ilişkin işlemler, ilgili tüm kurumlardan gerekli yardımı almak suretiyle Maliye Bakanlığınca yerine getirilecek.Yurt dışında öğrenim gören bir kişinin ilişiği kesildi
“Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun”a tabi öğrencilerden, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan bir kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi. Bu kişi hakkında 18 Ekim 2016 tarihli ve 6749 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun”un 4’üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları hükümleri uygulanacak.Söz konusu kişinin bu kapsamda gördüğü eğitimlere ilişkin olarak denklik işlemleri yapılmayacak. Bu kişi, söz konusu eğitimleri kapsamındaki akademik unvan ve derecelerine bağlı haklardan yararlanamayacak.