Tarihimizin en önemli günlerinden birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı düşmanların topraklarımızdan temizlenmesi ile sonuçlanmış olan büyük zaferdir.. Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır.

“Bilmeyen kalmamıştır ki: Ulusumuz, egemenliğini eline aldığı gün, en karanlık yoksulluğun, en derin uçurumun kıyısında idi. Bütün güçleri yıpranmış, bütün savunma araçları elinden alınmış, kutsal varlıkları saldırıya uğramış, pek acıklı bir durumda idi. Bütün bunları hiçe sayarak varlığını ve bağımsızlığını kurtarmaya karar verdi. Bu kararını başarıya ulaştırabilmek için kendine bir toplu davranış, bir belirli erek seçmesi gerekiyordu. Ulusun bütün varlığı ile, bütün inanıyla, canını dişine takarak o yolda birlikte yürümesi ve er geç başarıya ulaşması gerekti. İşte baylar o erek bu yerdi, burasıydı. Umulan ve istenen başarı, işte burada kazanılan zaferdi.” MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

İLK TÖREN DEMOKRASİ MEYDANINDA

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ilk tören Demokrasi Meydanı'nda… Sabah saat 09.30'da Demokrasi Meydanı'nda yapılacak olan törende Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı çelenk bırakacak. Vali Erdal Ata saat 09.45'te makamda tebrikleri kabul edilecek.

İSTASYON'DA KUTLAMA

Valilik makamındaki törenin ardından mülki amirler İstasyon Meydanı'na geçecek. Burada halkın bayramını kutlayacak olan amirlerden, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. Törende ödül verilecek.

ATA VE EŞİNDEN RESEPSİYOR

Gaziantep Valisi Erdal Ata ve eşi Zafer Bayramı için resepsiyon verecek. Resepsiyon saat 20'de Dedeman Otel Babil Teras salonunda yapılacak.

EN BÜYÜK ZAFER

KOÇER: EN ÖNEMLİ TARİH

AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, önemli mesajular verdi. "Esarete boyun eğmeyen, bağımsızlığı karakter edinmiş bir millet olmamızın sembolü, olan şanlı Büyük Taarruzun 94. yıldönümünü heyecan ve gururla kutluyoruz" diyen Koçer, "Tarihe altın harflerle yazılan, milletler ve devletler için dönüm noktası olan günler vardır. 30 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde kahraman ecdadımızın yazdığı, böyle bir tarihtir. Bizler de her yıl bugün o kahramanların heyecanını ve kazandıkları Büyük Zafer'in anlamlı ve haklı gururunu yaşıyoruz.Tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarken; Yeni Türkiye yolunda birlik beraberlik ve kardeşlikle, şanlı taarruzu yapan milletin fertleri olarak inanıyorum ki aynı şuur ve inançla yeni zaferlere millet olarak imza atacağız" dedi.

TAHMAZOĞLU: BAĞIMSIZLIK BAYRAMI

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,“30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir.”dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha büyük bir bayram olarak kutlamanın heyecanı, coşkusu ve mutluluğu içinde olduklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu açıklamasında, “Bu zafer, kahraman milletimizin yediden yetmişine, kadınından erkeğine, malından canına tüm varlığını ortaya koyarak, hürriyet ve bağımsızlığın bedelini ödediğinin simgesi olmuş ve tarihteki şerefli yerini almıştır"

FADILOĞLU: KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN SİMGESİDİR

ehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Başkan Fadıloğlu, mesajında, "30 Ağustos 1922 tarihi ordumuzun onurlu direnişi bağımsızlık ve vatan sevgisinin yüceliğini dünyaya kabul ettirdiği ve Türk Milleti için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı, halkımızın insan olmanın onurunu ve erdemini yaşadıkları yeni ve aydınlık bir döneme girdiği tarih olmuştur” dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yayımladığı mesajında, “26 Ağustosta başlayan ve 30 Ağustosta eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Bu büyük gün vesilesi ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

UZER: MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Uzer, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nda Türk Milleti'nin tarihte eşine az rastlanır bir mücadele sergilediğini belirterek, Gaziantepliler olarak, 30 Ağustos’ta kazanılan zaferi, ekonomik zaferlerle taçlandırarak ülkemizi yarınlara taşımak için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

GTO'DAN KUTLAMA

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Meclis Başkanı Ali Yener, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak, Türkiye Cumhuriyetinin her alanda büyük zaferlere imza atacak güce sahip olduğunu ifade ettiler. Bartık ve Yener 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıl dönümünü münasebetiyle yayımladıkları yazılı mesajda şu ifadelere yer verdiler: “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal’in başkumandanlığında başarı ile sonuçlanan Büyük Taarruz tarihimize altın harfler ile yazılan, bağımsızlık yolunu açan bir dönüm noktasıdır.30 Ağustos kutsal vatan topraklarımızı kanımızın son damlasına kadar koruyacağımızı dünyaya ispatlayan bir tarihtir. Böylesi bir tarihi gururla yaşıyor ve tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz"

NAKIBOĞLU: GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, , 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “Gaziantepli sanayiciler olarak, 30 Ağustos’ta kazanılan zaferi, ekonomik zaferlerle taçlandırarak ülkemizi yarınlara taşımak için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi. Başkan Nakıboğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

Bugün bizlere düşen görev; bütün yokluklara rağmen her türlü zorluklar aşılarak kurulan Cumhuriyetimizi korumak ve muasır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Gaziantepli sanayiciler olarak, 30 Ağustos’ta kazanılan zaferi, ekonomik zaferlerle taçlandırarak ülkemizi yarınlara taşımak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Birlik beraberlik ve kardeşlik içinde, ülkemizin geleceğini en iyi şekilde inşa edeceğimize gönülden inanıyoruz.”

GÖKDAĞ: 30 AĞUSTOS BAĞIMSIZLIKTIR

CHP il başkanı Mehmet Gökdağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 30 Ağustos’un laik Cumhuriyetin, özgürlüğün, demokrasinin müjdecisi olduğunu belirten Gökdağ, "30 Ağustos Zafer Bayramı tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir" ifadesini kullandı. Gökdağ, 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz'un ardından gelen Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Kurtuluş Savaşı’nın Atatürk’ün önderliğinde halkın ve kahraman ordunun üstün çaba ve özverileriyle kazanıldığını bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayarak, "İnanıyorum ki, ulusumuz bu emaneti daha da yücelterek bizden sonraki kuşaklara devredecektir. Ülkemizi daha da ileriye taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyini aşmak için her türlü çabayı gösterecektir. Ve yine Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerine sahip çıkacak, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini ve ulusal değerlerimizi bizden sonraki kuşaklara aktaracaktır"

TAŞDOĞAN: EN ÖNEMLİ TARİH

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanı Dr. A. Muhittin Taşdoğan yayınladığı mesaj ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Taşdoğan, mesajında “Ordumuzun onurlu direnişi bağımsızlık ve vatan sevgisinin yüceliğini dünyaya kabul ettirdi. 30 Ağustos tarihi; Türk Milleti için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı, halkımızın insan olmanın onurunu ve erdemini yaşadıkları yeni ve aydınlık bir döneme girdiği tarih olmuştur” dedi.

YILMAZ: GURURLUYUZ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. “Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen “30 Ağustos Zaferi’nin” 92. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz” diyen Rektör Yılmaz,

“30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferi ile Türk milleti egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırmıştır. Bu zafer; Türk Milletini yok etmeye çalışan Emperyalizm’e karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesidir"

ÖZDURAK: BÜYÜK ZAFER

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Özdurak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Taner Yıldız, kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığını yaptığı, tarihimizin büyük zaferi olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 92. yıldönümünü kutluyoruz. Ülkemizi özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde zafere götüren bu bugün birçok millete örnek olmuştur. Vatanımız gücünü milli birlik ve beraberlikten alarak bugünlere gelmiştir. Bizlere her zaman önemli görevler düşüyor ve bu görevler ülkemizi sosyal, kültürel ve ekonomik başarılarla taçlandırarak tarihimizi ve geleceğimizi korumaktır. Ülkemizin geleceğini belirleyen 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. Yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm gazi ve şehitlerimizi şükranla anıyorum.”

ÖZBAY'DAN KUTLAMA

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir bir kutlama mesajı yayınladı. Özbay mesajında şu ifadelere yer verdi:”Milletimizin yıllar önce 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ortaya koyduğu azim, irade, inanç ve kararlılığın Türk halkının yolunu aydınlattığı ve aydınlatmaya devam ettiği büyük tarihimizden gurur duymaktayız. Milli mücadelemizdeki ruhtan aldığımız ilhamla dayanışma ve kardeşlik bilincini koruyarak ülkemizde yaşanan sorunlara direndiğimiz şu günlerde ulusal bağımsızlığımızın bir simgesi olan ve bir devlet olmamızı sağlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı’ nın 92. yıldönümünü en içten dileklerimle kutlar; vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anarım. “ LEYLA ÖZEKŞİ POLAT