Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, özellikle son iki maçta takımın iyi performans gösterdiğini söylerken en büyük zaaflarının gol yedikten sonra dağılmaları olduğunu söyledi.

Daha iyi olabilmek için gayret gösterdiklerini vurgulayan Topçu,, "Futbolda gol atmak kadar gol yemek de var. Ama bizim bazı sorunlarımız var. Mesela gol yedikten sonra dağılıyoruz. Bu adeta zaafımız durumunda. Zaaflarımızı yenmeliyiz. Bunu başarırsak daha başarılı olacağız" dedi.

GERİYE YASLANDIK

Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu şunlara değindi; Türkiye’nin en iyi ofansif takımına karşı oynadık. İlk on dakika çok iyi, başladılar. Biz bu sürede geriye yaslanmak zorunda kaldık ve dolayısıyla hücumlarımız da kontratak şeklinde gerçekleşti. Oysa oyunu ikinci bölgede düşünüyorduk ama kaliteli ayaklar bizi geriye yasladı, yakaladığımız pozisyonlar daha çok şut şeklindeydi. İkinci yarı biraz daha farklı oldu açıkçası rakip risk aldı çift forvetle oynamaya başladı ama bu bizim işimize geldi. Orta sahanın hâkimiyetini elimize alınca daha rahat çıkmaya başladık. Birkaç tane kırılma anı var bir tanesi Muhammet Demir’in oyundan çıkışı ofansif anlamda bizi çok etkiledi, top tutamadık. Birde akabinde arka arkaya duran toplardan golleri yedik. Maalesef kendi evimizde oynadığımız ikinci maçta da aynı sıkıntıyı yaşıyoruz ve oyun disiplininden uzaklaşıyoruz. Milli takım arasında bu zaaflarımızı giderip en iyi şekilde Akhisar maçına hazırlanacağız.

ALEYHİMİZE OLDU

Kendilerinin girdikleri pozisyonların gol olması durumunda olayın daha farklı bir hal alacağını aktaran Topçu, “Ne yazık ki olmadı ama bu kırılma anıdır. Golden önce oyuncu değişikliği düşünüyordu ama biz golü yiyince tamamen olaylar bizim aleyhimize değişti” dedi.

RİSK ALDIK

Kendi sahalarında oynadıkları her iki maçın 80’inci dakikalarına kadar bir sıkıntı olmadığını aktaran Topçu, “Tabi bu dakikalardan sonra gelen goller bizim için büyük bir sıkıntı. Arokoyo Bursa maçında oynadı ama orada gol yemedik ama burada bizim düzeltmemiz gereken risk aldığımız noktalar var ki o noktalar bizim aleyhimize işledi. 2-0’dan sonra çevirebilirmiyiz gayreti bizim aleyhimize işledi. 80 ile 90 arasında ki oyun disiplini bizim için çok önemli. Bunu düzeltmek zorundayız” dedi.