Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in gelecekte Türkiye'yi taşıyacak birkaç ilden biri olduğunu söyledi. Şimşek, "Bizim Gaziantep'e ilişkin vizyonumuz sadece Türkiye'nin değil, Orta Doğu'nun en büyük, sanayi, ticaret, hizmet ve turizm üssü olmasıdır. Çok da heyecanlı projelerimiz var ve bunlar çok iyi satın alındı diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Şehrin, dünyanın en rekabetçi illerinden biri olduğunu ve bunu daha da artırmaya çalıştıklarını anlatan Şimşek, limanlara daha ekonomik ulaşım, ucuz konut temini, şehiriçi raylı ulaşım, şehir suyunun maliyetini azaltma gibi konular hakkında çalıştıklarını kaydetti. Şimşek, Gaziantep'te yerel anlamda da başarılı çalışmalar yapıldığına işaret etti. Muhalefetin şehirde "Suriyeliler" konusunu istismar ettiğini kaydeden Şimşek, "Suriye sorunu oluşmadan önce de Gaziantep çok göç aldığı için, o zaman da kiralarda hızlı yükselme gibi sorunlar vardı" dedi.

UCUZ KONUT ÜRETİMİ

Şimşek, bu noktada bazı çalışmalar yaptıklarını anlatarak, ucuz konut üretimine büyük ölçekli Hazine arazilerini, dar gelirlinin konut sahibi olma noktasında değerlendireceklerini söyledi. Şimşek, şehirdeki gecekondu yapılaşmasının da dönüşüme tabi tutulması gerektiğini, bu sürecin de başarılı bir şekilde yürütüldüğünü kaydetti. AA