Belkıs Mahallesi’nin sakinlerinin sıkıntısı çığ gibi büyüyor. Ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan sakinler, bununla birlikte güvenli olmayan mahallelerinde her gün hırsızlık olayının yaşandığını dile getirdiler. Mahallenin yollarının köy yollarına döndüğünden yakınan Mahalleli, “Belkıs mahallesinin en büyük sorunu ulaşım sorunu, mahallenin yolları resmen köy yollarına dönmüş durumda. Otobüsler çok eski. Alt yapı sorunumuz var” dedi.

Mahalle Muhtarı Cahit Günay ise, mahallerinin güvenli olmadığını söyledi. Yolların sürekli yama yapıldığını anlatan Günay, “Kocaman caddeye yama yapıyorlar. 26, 22 ve 15. Nolu caddelerin kesiştiği kavşakta sürekli kaza oluyor mobese ve trafik ışığı istedik yapılmadı. Şuan en acil sorunumuz mahalle güvenli değil 5-6 tane mobese kamera istiyoruz . Mahallede kavga, hırsızlık ve kaza oluyor, kamera şart” diye konuştu.

İŞTE MAHALLENİN GÖRÜŞÜ

Faysal Tung (esnaf 32)

“En büyük sorun ulaşım”

“Alt yapı sorunumuz var. Dükkanımızın önünde ki kanalizasyon 5 defa patlad, neyse ki sorunu hallettiler ama çoğu yerde bu sorun var . Ulaşım sorunu var. Gazikent’ten çarşıya gitmek dert . Bu mahallede yarım saat durakta beklediğim çok olmuştur. Temizlik sorunumuz var her taraf berbat, çok az temizlik yapılıyor. En acil sorunlarımız bunlar.”

Yener Aşar (27-esnaf)

“Yollarımız çok kötü”

“Belkıs mahallesinin en büyük sorunu ulaşım. Mahallenin yolları resmen köy yollarına dönmüş durumda. Otobüsler çok eski. Alt yapı sorunumuz var. Belediye elini şu parklardan bir çeksinde acil işleri halletsin aynı parkı 8 defa yaptılar. Taşeronlarını park ve kaldırımlarla zengin etmeyi bıraksınlar. İhtiyaçları gidersinler.”

Doğan Balaman

“Sokağa çıkamıyoruz”

“Bu mahalenin en büyük sorunu ulaşım sorunudur benim için. Çarşıdan Gazikent’e akşam 8’den sonra araç gelmiyor. Başı boş sokak hayvanları yüzünden gece dışarı çıkamıyoruz. Özellikle sevgi parkı civarında uyuşturucu kullanan gençler var. Eminiyet önlem alsın”

M. Nurullah Açıkgöz (18 esnaf)

“Akşam 8’den sonra Gazikente araç yok”

“Mahallede otobüs durağı yok . Boş tarlalarda yeşeren otları yakıyorlar, her taraf toz duman içerisinde . Araçlar çok hızlı gidiyor yollara hız kesici setlerin konulması gerekiyor. Akşam 8’den sonra Gazikente araç yok. Bence çözülmesi gereken en acil sorun bu. Çokta büyük şeyler istemiyoruz mecburi yapılması gereken şeyleri söylüyoruz”

Niğmetullah Kılıç (31esnaf)

“Ayda muhakak bir kişi ölüyor”

“Yollar çok bozuk kaza oluyor. 26 nolu caddeyle 15 nolu caddenin kesiştiği yerde ayda muhakak bir kişi ölüyor. Bu kavşağa trafik ışığı istiyoruz. Mahallenin alt kısımlarında alt yapı sorunu var. Gazikentten diğer mahallelere gitmek sıkıntı mesela Beykent’e ulaşım sorunu var. Çevre temizliği yok ara sokaklar toz toprak içinde, mahallede hırsızlık çok hüvenlik önlemşi yok”

Fatih Bayoğlu (35 esnaf)

“Ulaşım ve temizlik sorun”

“Gazikentin en büyük sorunu Ulaşım ve temizlik sorunudur. Beykentten Gazikente gelebilmek için 3 saatimi heba etmek zorunda kalıyorum. Bacım devlet hastanesine gidecekti 1 saat 10 dakika beklemek zorunda kaldı. Burada iş yerlerinin tapularında sıkıntı var eski yerleşim yerinde dükkan ruhsatı alamıyoruz. Tapularımız dükkan yerine garaj görünüyor. Küçük evler tarafında alt yapı sorunu var.”

Orhan Sayın (49 esnaf)

“Mahallede asayiş sorunu var”

“Yollar bozuk 20 senelik asfaltlara yama yapıp duruyorlar. 20 senedir bu mahalledeyim taş taş üstüne koymadılar. Ulaşım sorunu var Karataş’a, İbrahimli’ye araç sayısı çok az. Alt yapı sorunu var 10 dakika bir yağmur yağdığı zaman dükkanın içine giriyor. Mahallede asayiş sorunu var karanlık çöktükten sonra ailenle inip parkta oturamıyorsun. Çöp arabaları temizlemek yerine toz toprak saçıyorlar keçeleri mi bozuk arızalımı bilmiyorum ama hiç temizlemese daha iyi olacak” Mansur YALVAÇ