Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV’deki yayında oldukça iddialı konuştu. Türkiye’nin en hızlı metrosunu Gaziantep’e yapma sözünü veren Şimşek, “Belki herkes metroyu konuşuyor ama biz Türkiye’nin en hızlı metrosunu Gaziantep’te yapacağız. 25 kilometre, 17 istasyondan oluşan çok ucuza Türkiye’nin en hızlı metrolarından birini yapacağız” dedi.

Seçim bölgesi Gaziantep’e ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, “Gaziantep beni çok iyi karşıladı, benim için çok büyük bir gurur. Gaziantep, bugün Türkiye’nin önemli bir can damarıdır ve Türkiye’nin en büyük, en dinamik büyüme motoru haline gelecek. Bakın iddialı konuşuyorum, Avrasya’nın en büyük üretim üslerinden birisi haline gelecek” diye konuştu.

EN BÜYÜK SIKINTI PAHALI KONUT

“4-5 alan belirledim. Bir, Gaziantep’teki en büyük sıkıntı pahalı konuttur” diyen Şimşek, “5 milyon metrekareyi, Organize Sanayi Bölgesinin orada, bütün işçilerimize ucuz konut üretecek şekilde Hazine’den TOKİ’ye devrettim, konut yapacağız. Ulaştırma... Belki herkes metroyu konuşuyor ama biz Türkiye’nin en hızlı metrosunu Gaziantep’te yapacağız. 25 kilometre, 17 istasyondan oluşan çok ucuza Türkiye’nin en hızlı metrolarından birini yapacağız. AA