• 24 gün önce Erzurum'daki askeri birilğinden memleketi Gaziantep'e dönerken Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan sonra dün serbest bırakılan asker köyünde zılgıtlarla kurban kesilerek karşılandı.

  • Dün Diyarbakır'da serbest bırakıldıktan sonra Gazintap'e gelen asker Ali Sabancı, İl Jandarma Komutanlığı'na verdiği ifadenin ardından bugün sabah saatlerinde doğduğu yer olan Araban'ın Fıstıklıdağ köyüne konvoyla geldi. Konvoy eşliğinde köye giren Ali Sabancı'yı gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada kadınlar zılgıt çekerken, Ali Sabancı'nın yere basmasıyla kurban kesildi. Kurbanın kanı Sabancı'nın alnına sürüldü. Anne Zeynep Sabancı oğluna sarılarak dakikalarca ağladı.

  • YORUM YAPMADI

  • Akrabaları ile tek tek kucaklaşan Sabancı'nın mutluluğu yüzüne yansıdı. Daha sonra Ali Sabancı yaşadıklarını anlattı. Bu süreçte çok korktuğunu ifade deen Sabancı, "İzin alarak memleketime dönüyordum. Diyarbakır'dan geçerken bulunduğum aracı durdurdular. Kimliklere bakarken benim asker olduğumu farkettiler ve beni götüreceklerini söylediler. Daha sonra gözümü bez parçasıyla kapatarak bilemediğim bir yere götürdüler. Bu süreçte hiç bir şey düşünemiyordum çünkü korkuyordum. Şimdi çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Aileme kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.

  • TEK TEK HASRET GİDERDİ

  • Baba Vakkas Sabancı yorum yapmak istemediğini ancak ülkede barış ve kardeşliğin olması gerektiğini ifade ederek, "Oğlumu kaçırdıklarında çok tedirgin olduk ancak şu anda oğlumuz yanımızda ve çok mutluyuz" dedi. Sabancı bütün akrabaları ve köylülerle tek tek hasret giderdi.