Şehitkamil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü için 26 bin 200 metrekare alan üzerine yapılan ve içerisinde sera, atölye binası, güneş enerji santrali ve idari binanın bulunacağı tesis, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Alanda inceleme yapan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, metraj olarak Gaziantep’teki en büyük sera olma özelliğini taşıyan alanın sağlayacağı faydaları anlattı. Fadıloğlu, yeni hizmet biriminin 2 hafta içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

SENSÖRLERLE KUMANDA EDİLİYOR

Amaçlarının nitelikli ve sürdürülebilir projeler uygulamak olduğunu vurgulayan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yeni hizmet alanına ilişkin şunları söyledi: “Şehitkamil Belediyesi olarak işletim sistemimizi rahatlatmak adına yeni bir sera kuruyoruz. Yaklaşık 5 bin 760 metrekarelik bir alan içerisinde tamamen otomasyon ile yönetilen kendi alacağı temiz havasından çıkaracağı kirli havasına kadar kontrol altında olan, ısıtma sistemi, soğutma sistemi, gübreleme sisteminin tamamı otomatik olarak sensörlerle kumanda edilen bir yapıyı inşallah iki hafta içerisinde milletimizin hizmetine sunmuş olacağız. Buradaki amacımız; özellikle süs bitkilerini, çalı bitkilerini ve fideleri kendi imkanlarımızla yetiştirip, daha ekonomik bir şekilde giderlerimizi geriye çekmek. Zaten Şehitkamil Belediyesi olarak yapmış olduğumuz projelerde en önemli dikkat ettiğimiz hususlardan bir tanesi, projelerin sürdürülebilir olması.”

KENDİ İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYABİLECEĞİZ

Yapılan seranın Gaziantep’teki en büyük sera olduğunu belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Daha önce bu tür projeler yapılmış fakat metraj olarak şu anda en büyük olan yer burası. Tabi yarın daha büyüğü yapılabilir. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek mekanı elde etmek adına bu kadar büyük bir metrekareyi kapattık. Mevcut şu andaki bu alanda kendi süs bitkisi ihtiyaçlarımızı, fide ihtiyaçlarımızı rahatlıkla karşılayabilecek durumdayız” ifadelerini kullandı.BÜLTeN