Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın, organ bağışının Türkiye'de ve dünyada sorun olmaya devam ettiğini, özellikle bölgede bu sorunun daha fazla olduğunu belirterek, Biz bu merkezi kurduktan sonra başarılı işler yapmaya başladık. Bölge insanımız çok hassas. İnsanımız, başarılı çalışmalar yapıldığını görünce çabalarımızı karşılıksız bırakmadı. Organ nakli konusundaki duyarlılığı arttırarak, daha iyi bir noktaya geleceğimize inanıyoruz dedi.

ÖZVERİLİ ÇALIŞMA GÖZARDI EDİLMEZ

Yapılan başarılı işlerde her departmanın ve her personelin özverili çalışmalarının gözardı edilemeyeceğini kaydeden Doç. Dr. Aydın, Tabii ki burada Gaziantep Üniversitesi yönetiminin büyük bir inisiyatifi var. Bizlere çok destek oldular. Burada çok da başarılı ameliyatlar yaptık. Temizlik görevlisinden hemşiresine kadar çok ciddi, özverili çalışmalar yapılıyor. Asıl mutfakta çalışan ekibin emekleri gözardı edilemez. Anestezi bölümü sürekli ameliyathanede. Prof. Dr. Mehmet Cesur hocamız başkanlığındaki ekip çok özverili bir şekilde çalışıyor. Profesör olmasına rağmen hocamız, ameliyathanede direk işin başında, emeğini ortaya koyuyor. 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Sonuçta mutluyuz, çok iyi işler çıkıyor diye konuştu.

GÜLER YÜZ UNUTTURUYOR

Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cesur da, Olmayan bir birimin kurularak işler hale getirilmesi hiç de kolay bir iş değil. Bunun için Doç. Dr. Ünal Aydın hocamızın çok çiddi katkıları oldu. Böyle ciddi bir gayrete bizim de destek vermemiz gerekiyordu. Biz de onlara her zaman, ne zaman isterlerse destek verdik. Çünkü bu işler randevuyla olmuyor. Çoğu zaman organlar kadavradan alınıyor. Hastaların güler yüzü, yorgunluklarımızı üstümüzden atıyor. İnsanların umutlarını, hayallerini gerçekleştirmek bize ödül olarak yetiyor. Başka bir şey beklemiyoruz. Böyle bir ekibin parçası olmaktan onur duyuyoruz şeklinde konuştu. İHA