Osmanlı döneminin en güzel eserlerinden biri olan Şirehanı, tarihi dokusu ve yöresel mutfağıyla Türkiye’nin en büyük kervansaray oteli olarak hizmet veriyor.

1885 yılında Halep Valisi Cemil Bey'in talimatıyla yapılan Şirehanı yeniden restore edilerek turizme kazandırıldı. Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, yerli ve yabancı turistlerin, ziyaret ettikleri şehri her yönü ile tanımak istediklerini belirterek, “Şirehanı Otel, buram buram tarih kokan her taşı ile Gaziantep’in tarihini ve kültürünü yansıtıyor. Yine bünyemizde bulunan ve otelimizin hemen yanındaki tarihi Yemişhan da yöresel yemeklerle gastronomi turizmine hizmet veriyor. Konuklarımız ayrıca, yöresel kahvemiz olan menengiç kahvesini de tarihi Menengiç Kahvesi’nde yudumlayarak, Gaziantep kültürünü ve mutfağını tanıma imkanı buluyor” dedi.

KONFOR, TARİH VE LEZZET BİR ARADA

Taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan Şirehanı Otel’in tıpkı bir müze gibi olduğunu vurgulayan Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, “Yerli ve yabancı misafirlerimizin Şirehanı Oteli tercih etmesinin bir çok nedeni bulunuyor. Türkiye’nin hatta Ortadoğu’nun en büyük kervansaray oteliyiz. Lüks oteller her yerde var. Ancak konfor, kalite ve güler yüzlü hizmetimizin yanında, tıpkı bir müze gibi Gaziantep’in tarihini ve kültürünü de yansıtıyoruz. Otelimizde konaklayan misafirler, Gaziantep’in tarihini ve kültürünü yakından tanıma fırsatı bulurken, yöresel mutfağımızda da Gaziantep yemeklerini tadıyorlar. Şirehanı Otel, tarih ve lezzet avantajları ile bir adım önde gidiyor” şeklinde açıklamada bulundu. NECMETTİN GÖRGÜN