Saadet Partisi İl Başkanlığı Palmiye Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla milletvekili adaylarını tanıttı. Aday tanıtım toplantısında konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, en büyük sıkıntı ve dertlerinin medyada partilerine gereken yerin verilmemesi olduğunu belirtirken, İl Başkanı Mehmet Karalar da, "1 Kasım'a kadar lütfen bizi de takip edin" dedi.

2 ADAY KATILAMADI

Aday tanıtım toplantısına 8. sıra adayı Eyüp Kılıç ve 9. sıra adayı Halil İbrahim Bahçecioğlu mazaretleri nedeniyle katılamazken, diğer adaylar 1. Sıra Necati Ülker, 2. Sıra Ahmet Durdu, 3. Sıra Atilla Akbulut, 4. Sıra Ahmet Kurban, 5. Sıra Mustafa İslam, 6. Sıra Oğuz Çapan, 7. Sıra Mehmet Hayri, 10. Sıra Mehmet Metin, 11. Sıra Yunus Bişkin ve 12. Sıra adayı Ömer Karakaya hazır bulundu.

SANKİ 4 PARTİ SEÇİME GİRİYOR

Aday tanıtım toplantısının açılışında konuşan İl Başkanı Mehmet Karalar, 1 Kasım seçimlerine giderken ülkede artık kan ve gözyaşı olmaması, ülkenin istikrara ulaşması için umut ettiklerini söyledi. Milli görüşün meclise girmesiyle ülkenin rayına oturacağını belirten Karalar, 1 Kasım için ciddi bir seçim hazırlığı yaptıklarını belirtti. Medyadan kendilerini de takip etmesini isteyen Karalar, "Sanki 4 parti seçime giriyor. Bu ülkede sadece 4 parti yok. 25-26 parti seçime giriyor. 1 Kasım'a kadar lütfen bizi de takip edin" dedi.

ŞEHİT SAYISI 5'TEN AŞAĞI OLURSA HABER OLMUYOR

SP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Necati Ülker, Saadet Partisi mecliste olmadan Türkiye'nin sorunlarını çözemeyeceğini öne sürerek, "Gördüğünüz gibi, hükümet yoldan çıkmış bir araba gibi sağa sola devrildi" dedi. Toplumun duyarsızlaştırıldığını söyleyen Ülker, "Şehit sayısı 5'ten az olduğu zaman haber olmuyor" dedi. s'Saadet Partisinin şerefi oyundan daha fazla' diyen Ülker, "Halkımız tertemiz mazimize ve kadrolarımıza güvensinler" dedi.

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, medyanın önemine değindi. Karaman, "Medya Saadet Partisi'nin haberlerine yeterince yer verirse mecliste yerini bulur. En büyük sıkıntımız ve derdimiz medyada partimize gereken yerin verilmemesi" dedi.

HÜKÜMET KURMAMAK İÇİN GÖRÜŞMÜŞLER

Koalisyon kuramadıkları için partileri eleştiren Karaman, "Partiler hükümet olmamak için meclise girer. Ama koalisyon görüşmeleri hükümet kurmama adına yapılmış" dedi. Çözüm sürecinde terör örgütünün silah depoladığını ve bunu hükümeti yönetenlerin görmediklerini söylediğini belirten Karaman, "Görmediyseniz bunları görecek kişilere yol açın" dedi.

TRT SP'LİLERDEN TANITIM PAYI ALMASIN

TRT'nin Saadet Partisi'nin haberlerine yeterince yer vermediğinden yakınan Karaman, "Her ay TRT payı ödüyoruz. TRT eğer partimizin haberlerine yer vermiyorsa Türkiye'de 950 bin tane oyumuz var. O zaman bunlardan elektrik faturalarında TRT tanıtım payı almasın" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partilere bayrak asılmasın önerisine de değinen Karaman, "Davutoğlu bayrak asmayalım diyor. O zaman mitingde yapılmasın. Bütün genel başkanlar adil bir şekilde televizyonlarda açık oturuma çıksın. İsteyen gazeteci de isteyen soruyu sorsun" diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ

Karaman, 1 Kasım'da barajı aşamamaları durumunda Anayasa Mahkemesine gideceklerini belirterek, "Bireysel başvuru hakkı var. Saadet Partisi adayı milletvekili seçilecek kadar oy aldığında parti barajı aşamasa bile meclise gidecek" dedi. Karaman, seçim güvenliğini sağlamaya mesul olduğunu, zorunda olduğunu söyledi. Meral KINACILAR