Orhan Gazi İlköğretim Okulu'nun Anaokul öğrencileri örnek bir davranış sergiledi. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda okuyan ve maddi durumu iyi olmayan çocuklara verilmek üzere kışlık kıyafet toplayan miniklerin bu davranışı büyük alkış aldı.

Yaptığı yardım ve verdiği eğitimde sürekli gündeme gelen Orhan Gazi İlköğretim okulu, önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için yardım kampanyası düzenleyen okul, projeye minikleri dahil etti. Anaokul öğrencileri okul aile birliğinin de desteğiyle topladıkları kışlık kıyafetleri Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na gönderdi.

YARDIMLAŞMA DUYGUSU ÖN PLANDA

Orhan Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Tural, yapılan çalışmanın Aralık ayında hayata geçtiğini söyledi. Okul Aile Birliği'nin yardımlar konusunda ciddi destek verdiğini belirten Tural, "Biz okul olarak sosyal projelere önem veriyoruz. Bu bağlamda, okul aile birliği ile yardımla konusunun öğrenciler tarafından kavraması açısından maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olmaya karar verdik. İlk olarak durumu iyi olan veliler, diğer öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla kışlık giyecek ayarladık. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'na verilecek olan mont, kaban, ayakkabı, çorak ve kazaklarla maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ihtiyaçları karşılanacak" dedi.

ÖĞRENCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Anaokul öğrencileri ise böyle bir oluşumun içinde bulunmaktan büyük mutluluk duydu. Öğrenciler, velilerinin desteği ile maddi durumu iyi olmayan arkadaşları için çalışma yaptıklarını belirterek, "Bize destek okul yönetimi ve velilere teşekkür ederiz" diye konuştu.

HABER MERKEZİ