Şehrin göbeğinde ucube

Büyükşehir Belediye Meclisinde Metro'nun bitişiğinde, yarım kalan Olimpik yüzme havuzu gündeme damgasını vurdu. CHP'li Mehmet Sucu "Şehrin göbeğinde bu kadar değerli bir alanın ucube gibi durması zorumuza gidiyor buraya 12 Trilyonluk bir yatırım yapıldı fakat inşaat ve çelik konstrüksiyonlar çürümeye bırakılmış bu şehrin parasının heba olmaması gerekir"dedi. Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Osman Toprak ise, bu konuya verdiği yanıttı, "Bizimle alakası yok, bize devrolmadı. İl Spor Gençlik müdürlüğünün ve bakanlığın mülkü. Size katılıyorum bu önerileri dikkate alıyoruz. Onunla ilgili de bir çalışma var. Gerekli çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

ÇÜRÜMEYE BIRAKILDI

Mecliste gündem dışı olarak söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu Osmangazi Mahallesi Metronun bitişiğinde atıl durumda bırakılan Olimpik Yüzme Havuzu için yaptığı konuşmada"İl Özel İdaresi kapatılınca onların bütün malları belediyeye geçerken bu alan neden geçmedi? Bu alanın tamamı 18 bin 500 metrekare iken bunun 16 bin metrekaresi İl Özel İdaresinin 2 bin 500 metrekaresi ise Gençlik Spor'a ait belediye herşeyi devralırken burayı neden alamadı? Şehrin göbeğinde bu kadar değerli bir alanın ucube gibi durması zorumuza gidiyor buraya 12 Trilyonluk bir yatırım yapıldı fakat inşaat ve çelik konstrüksiyonlar çürümeye bırakılmış bu şehrin parasının heba olmaması gerekir. Biz bu durumu daha önce İl Genel meclisi vardı şuanda olmadığı için Belediye Meclislerinde dile getiriyoruz. Bu ihalenin şimdiye kadar bitmesi gerekirdi bu konuyla ilgili ilgili firma kimse muhatap bulunup izahat yapılmalı CHP Grubu olarak biz bunun hesabını, Gençlik Spor İl Müdürüne ve Bakana soruyoruz" şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK 2. OLİMPİK HAVUZ OLACAKTI

Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise 2. büyük olimpik yüzme havuzu inşaaTI 15 bin metrekare üzerine inşa edildi. O dönemde olimpik yüzme havuzuna ayrılan 12 milyon lira tutarında ki bütçe İl Genel Meclisi tarafından onaylandı. Fakat yapılan iddialara göre, İl Özel İdaresi, olimpik havuzu inşa eden firmaya hak edişleri zamanında ödemediği için inşaat yarın bırakıldı.

GÜNDEMDEKİ 79 MADDE ONAYLANDI

Büyükşehir Belediye meclis toplantısı başkan yardımcısı Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 79 gündem maddesinin gündeme geldiği toplantıya CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu'nun atıl durumda olan Olimpik Yüzme Havuzu ile ilgili sözleri damgasını vurdu. Sucu, "Şehrin göbeğinde bu kadar değerli bir alanın ucube gibi durması zorumuza gidiyor buraya 12 Trilyonluk bir yatırım yapıldı fakat çürümeye bırakıldı. Bunun hesabını, Gençlik Spor İl Müdürüne ve Bakana soruyoruz" dedi. Osman Toprak başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda gündeme ilişkin 79 madde ele alındı 79 maddenin hepsi de oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi.

BÜYÜKŞEHİR DENETİMDE İLÇELER GİBİ YAPMADI

Toplantının birinci maddesi gereğince Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap, kayıt ve işlemlerin denetimi için yapılacak seçimlerin öncesinde CHP'li ve AKP'li Meclis üyeleri meclise birer önerge verdiler. Önergelerin okunmasından sonra başlayan Denetim Komisyonu seçimi gerçekleştirildi . Beş kişilik denetim komisyonu için 4 üye AK Partiden geri kalan 1 üye ise CHP'den seçildi. AK Parti'den Komisyona seçilen üyelerden Nurettin Zirek 33 oy, Nihat Aydıngüler 33 oy, Mehmet Kesik 32 oy, Alparslan Gökçek ise 35 oy alırken, CHP'li üye Mahmut Demirel ise 25 oy alarak denetim komisyonuna seçildi. Böylece Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde denetim kuruluna muhalefeti almayan başkanların aksine, Büyükşehir muhalefetten bir kişiyi denetim komisyonuna almış oldu. AK Parti'den denetim komisyonuna seçilemeyen üyeler Bekir Aksoy 4 oy, Enver Özer ise 1 oy aldı. Denetim komisyonu seçimi sonrası CHP adına söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu Denetim Komisyonuna seçilen arkadaşların hepsine teşekkür etti. Haluk ŞAHİN