Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Bekir Avan, Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube Başkanı Baler Fidan, Türk Yerel Hizmet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Koç, Türk Haber-Sen Gaziantep Şube Başkanı Niyazi Albayrak ve Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, 6 Aralık Cuma günü Ankara Sıhhiye Meydanı’nda düzenlenecek ek zam mitingiyle ilgili açıklama yaptı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölge Müdürü Mefail Akçatepe’yi ziyaret eden Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, Ankara’da yapacakları miting hakkında bilgi verdi. Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Bekir Avan, konfederasyonlarının 2014 tarihinde Ankara’da yapacağı mitingle ilgili bilgi verdi. Avan, şunları söyledi:

“Bu mitingin amacı bütün Türkiye’de memurlara yüzde 12 ek zam istiyoruz. Bu ek zammın gerekçesi memurların enflasyon karşısında, dolar bazındaki gizli devalüasyon, yine memurların alım gücünün düşmesi ile ilgili. Bu anlamda memurlar sonuna kadar haklı. Memurlar alım gücü düştü ve en az yüzde 12 ek zam istiyoruz. Bu ek zam noktasında Gaziantep’ten 5 Aralık 2014 Cuma günü akşam saat 21.30 da, Yeşilsu’da, öğretmenevi bahçesine yakın bir yerde arabalarımızla hareket edeceğiz ve 6 Aralık’ta Ankara’da olacağız. 6 Aralıkta Ankara’da belli bir yürüyüşten sonra miting yapacağız. Saat 12:30 da yapacağımız mitingle beraber bütün Türkiye’de devlet memurları için ve bu kalemde maaşı yatacak olan herkes için, emekliler için yüzde 12 ek zam istiyoruz. Bu ek zamla ilgili bütün kamu çalışanlarını, bütün emeklileri, bütün Gaziantep halkını ve bütün Türkiye’yi bilgilendirmek istiyoruz. Diyoruz ki bu ek zam hepimizin hakkı. Bu ek zammı hükümet ne yapıp vermeli ve vermek zorunda kalmalı diyoruz. Çünkü bunun gerekçesine baktığımızda hakim ve savcılara ekim ayında bin 155 TL gerekçesiz bir şekilde zam yapıldı. Yine baktığımızda yine farklı memuriyetlere zamlar yapıldı ama devlet memurları ise öksüz durumda. Devlet memurları ise bitap durumda. Açlık sınırının bin 250, bin 400 TL olduğu ülkemizde, yoksulluk sınırının 4 bin TL olduğu ülkemizde bu ek zam haklı bir taleptir. Bütün memurlar olarak hakkımızdır ve bunun için Gaziantep’teki ve tüm Türkiye’deki memurların desteğini bekliyoruz. Bütün halkımızın desteğini bekliyoruz. Bekle Ankara geliyoruz. 6 Aralık 2014 saat 12:30 da Sıhhiye’deyiz diyoruz ve bütün herkesi ek zam eylemimize davet ediyoruz.” İHA