Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Göztepe’yle 0-0 berabere kalan Büyükşehir Belediyespor zirveden uzaklaşmaya devam ediyor. PTT 1. Ligde topladığı 22 puanla ligde 8. Sırada yer alan mavi beyazlılar, savunmada iyi işler başarsa da aynı başarıyı ise hücumda gösteremiyor.

EN AZ GOL YİYEN 2. TAKIMIZ

Büyükşehir Belediyespor oynadığı 15 maçta kalesinde sadece 12 gol görerek ligde savunmada en başarılı ikinci takım durumunda. Büyükşehir Belediyespor’un 12 gol yediği ligde, Karabükspor ise yediği 11 golle ligin en az gol yiyen takımı oldu.

MAÇ BAŞINA SADECE 1 GOL

Mavi beyazlılar savunmada zor gol yese de bu başarısını hücumda gösteremiyor. Mavi Beyazlılar 15 maçta 15 gol atarak maç başı 1 gol ortalamasıyla oynadı. Puan durumunda kendisinden yukarıda bulunan 7 takımdan da az gol atan Büyükşehir, ligin en az gol atan 6. takımı oldu.

KOJİC YALNIZ KALDI

Büyükşehir Belediyespor’un gol sıkıntısı içerisinde olmasının temel sebebi ise forvet hattında yaşadığı sakatlıklar olduğu belirtiliyor. Ligde şuana kadar hücum hattında Bebeto’nun sakatlığından dolayı forma giyen tek isim Kojic oldu. Ligde attığı 7 golle takımın en çok skor üreten futbolcusu olan Kojic’e yaklaşabilen başka bir isim bile olmadı.

BEKTAŞ HIZ İSTİYOR

Yeni teknik direktör Bayram Bektaş’ın da antremanlarda takımını özellikle hücum çalıştırdığı görüldü. Bektaş oyuncularına, oyunu savunmadan daha hızlı kurmalarını ve Gökhan, Alanzinho gibi süratli isimlerden daha fazla faydalanmaları gerektiğini söyledi.