Demokrasi Meydanı prefabrik satış yerlerinin yanısıra, alana döşenen halılar, bayrak ve balonlarla adeta bir miting alanını andırırken açılışta konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanının istihdam seferberliğine gönülden destek veren Gaziantepli işadamlarına, sanayicilere teşekkür etti. Hükümetin Gaziantep'e destek vermeye devam edeceğini belirten Gül, "22 milyar liralık yatırımların yanısıra, Gaziantep-Nizip-Birecik yolunun en kısa sürede hizmete girecek. Perilikaya Devlet Hastanesi'ne ise bir süre önce kalp krizinden hayatını kaybeden Abdulkadir Yüksel ismi verilecek" dedi.

Fuarın açılışına Bakan Abdulhamit Gül'ün yanısıra Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, ilçe belediye başkanları, oda başkanları da katıldı.

GÜL: KARDEŞLİĞİMİZ TERÖRÜ YENECEK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuşmasına terör örgütleriyle mücadale ederken şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Gül, hiçbir terör örgütünün Türkiye Cumhuriyetine diz çöktüremeyeceğini, bayrağımızı indiremeyeceğini belirterek, terör örgütleriyle Türkiye'ye operasyon çekmek isteyenlerin daima yenildiğini dile getirdi. Gül, "Ne yaparlarsa yapsınlar kardeşliğimiz terörü yenecektir. Kararlılığımız terörü bitirecektir. Cumhurbaşkanımız liderliğinde ortaya konan son yılarda terörle yapılan mücadelede terör örgütlerinin telaşı, bitme noktasına gelmesi onları daha da bir panik havasına sokmuştur. İnşallah kazanan Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz olacaktır. Bizler terör örgütlerine karşı bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. 80 milyon kardeşçe terörün oluşturmak istediği kaostan uzak şekilde, kardeşliğimizle kenetlenmemizle, birliğimizle, beraberliğimizle daha güçlü Türkiye olarak terörü inşallah sona sona erdireceğiz" dedi.

GAZİANTEPLİ İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gaziantep'in milli duruşun şehri. gazi bir şehir olduğunu belirten Gül, "Bu milletin içinden çıkan şehitkamiller var, milletin içinden çıkan Şahinbeyler, Karayılanlar var, bunu yüzyıl önce bu topraklarda düşmanlar gördü. Yine tanklarla, tüfeklerle bu millete diz çöktürürüz diyenler 15 Temmuz'da polisiyle, askeriyle, 7'den 70'e fakiriyle zenginiyle Ömer Halisdemir'lerin, nasıl bir direniş gösterdiğini bu hainler gördüler. 15 Temmuz'da Türkiye, meclisimiz bir kez daha gazi olmuştur. Cumurbaşkanımız bir kez daha gazi olmuştur. Şer odakları ne yaparsa yapsın, üretime, büyümeye devam edeceğiz. Ülkemizin bu senede ekonomik büyümesini çok iyi noktaya ulaştırmış olacağız. Darbeye rağmen, üretimi durdurmadık, sanayiyi asla durdurmadık, olaganüstü hal olmasına rağmen asla vatandaşlarımıza bunu yansıtmadan üretimi istihdamı artırmak için seferberlik yaptık. Hamdolsun buna en büyük öncülük yapan şehirlerimizden birisi de Gaziantep'tir. Cumhurbaşkanlığımızın istihdam seferberliğine gönülden destek veren bütün işadamlarına, bütün sanayicilerimize şükranlarımı teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

YÜKSEL'İN İSMİ HASTANEDE YAŞATILACAK

Hükümetin Gaziantep'e destek vermeye devam edeceğini söyleyen Gül, "Gaziantep daima çalışmanın, alınterinin istihdamın bir merkez şehri olmuştur, lokomotif şehri olmuştur. Hamdolsun Türkiye'yi 3 kat büyüten Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde, hükümetimiz Gaziantepimizede her türlü imkanı desteği vermiştir, vermeye devam ediyor. 22 milyar liralık yatırımlar, yine yeni başlayan Gaziantep Nizip Birecik yolu da inşallah en kısa sürede hizmete girecek. Perilikaya devlet hastanesi ve Araban da geçici kabulleri devam ediyor en kısa zamanda inşallah hizmete alınacak. Gaziantep milletvekilleri olarak sağlık bakanımıza bir öneri götürdük, Perilikaya Devlet Hastanesinin adının Abdulkadir Yüksel olması yönünde. İnşallah sağlık bakanımızda onu uygun buldu. Kendisini rahmetle anıyorum. Onun adını, inşallah kendiside sağlıkçıydı orada yaşatma imkanı bulacağız" dedi.

MAHKEMELERDE TİYATRO OYNUYORLAR

15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan hainlerin yargı önünde hesap verdiğini anlatan Gül, bu işin takipçisi olduklarını belirtti. Gül, "Bu hainlerin yapmış oldukları işgal girişimi, bayrağımıza yapmış oldukları saldırı asla karşılıksız kalmayacaktır. Bunun takipçisi olacağız. Hiç bir şekilde bu hainlerin yargı önünden kaçmasına, cezasız kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız. Bunlara baksanız mahkemelerde tiyatro oynamaya devam ediyorlar. Kendisi tankın içerisinde. suçüstü yakalanmış hakim soruyor bu nedir diyor o da neredeyse suçu hakimin üzerine atacak. Tankın içinden çıkan sensin, darbe girişimi yapan sensin. En adil ve en hızlı, en ağır şekilde yargılamaları devam ediyor" dedi.

GEZİ DE FETÖ İŞİYDİ

'Gezi sürecinden başlayan bu girişimlerde aslolan Türkiye'nin bekasını ortadan kaldırmaktır' diyen Gül, "Eğer Türkiye başarısız hasta adam pozisyonunda olsaydı kimse Türkiye ile uğraşmazdı. Meyveli ağaç taşlanır. Türkiye'yi şaha kalktığı için Gezi süreciyle başlayan ortadan kaldırma projesi ortaya kondu. Mesele ağaç değildir mesele Türkiye'yi geriletmekti. Seçilmiş hükümeti ortadan kaldırmaktı. Gezi'ninde bir Fetö işi olduğu gün gibi ortaya çıkmıştır" dedi.

CUMHURBAŞKANI BİR DEMOKRASİ KAHRAMANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünya demokrasi tarihine geçen bir demokrasi kahramanı olduğunu savunan Gül, "Faşist, diktatör diyorlar. Sen sandıkla gelemediğin için, vesayetçilere, bir takım güçlerle işbirliği yaparak darbecilere sığınarak iktidara gelmeye çalıştığın için sen diktatör nedir, faşist nedir onu en iyi sen bilirsin. Demokrat, demokrasi nedir anlayamazsın. Asil diktatörlük faşistlik, silahları millete çevirmektir. Milli iradeden, sandıktan başka gücü olmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya demokrasi tarihine geçen bir demokrasi kahramanıdır. Biz kim ne dersin işyapacağız, hizmet yapacağız, demokrasiyi büyütmeye, özgürlükler alanını genişletmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

DÜNYAYA MODEL UYGULAMA

Ceza infaz kurumlarında meslek eğitimi bakımından dünyaya model olan bir uygulama yapıldığını söyleyen Gül, "287 iş yurdu müdürlüğünde 50 binden fazla hükümlü ve tutuklu 180'den fazla iş kolunda meslek eğitimi alıyor. Mesleği olanlar mesleğini sürdürüyor, mesleği olmayanlar orada yeni meslekler kazanıyor. İnfazları bittiğinde işyeri açma veya bir işyerinde çalışma imkanına sahip oluyorlar" dedi.

VALİ YERLİKAYA:MÜKEMMEL BİR HAZIRLIK OLDU

Vali Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın bu fuarla çok nadir,enstantane bir görüntüye sahip olduğunu belirterek, "Çok mükemmel bir hazırlık oldu. 60'ın üzerinde ceza infaz kurumlarından hazırlık yapıldı. Bu fuarın 7.ncisini Gaziantep'te açıyoruz. Sadece adaletin en kısa sürede tecelli etmesi değil, bunların hükümlü olarak sürelerini geçirdiği süre içinde onlara sağlamış olduğumuz imkanlar bizim medeniyetimizin en önemli göstergesi. Zamanı boş gecirmemek hükümlüde olsanız tutukluda olsanız bizim inancımızda kabul edilebilir bir değer değil. İşyurtlarımızda, 50 binin üzerinde bize emanet olan bu insanların mesleklerinin korunmasıyla ilgili, geliştirilmesiyle ilgili, hiç meslekleri yoksa onlara sevdikleri kabiliyetlerinin olduğu mesleği edindirmeyle ilgili mükemmel bir standart tutturulmuş durumda" diye konuştu.

ŞAHİN:ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu kadar güzel çalışmayı örnek olarak gördüklerini belirterek, "İş yurtları umut kapısı, gelecek kapısı" dedi. Adaletin önemine vurgu yapan Şahin, "Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde tam adalet tam kalkınma diye yola çıktık. Adaletsiz kalkınma olamayacağına inandık. Bizim medeniyetimiz adaletli bir toplumu emrediyor. Merhameti yol haritası olarak koyuyor. Zor bir dönem geçiriyoruz. Sayın Bakanımızın bu zor dönemden başarıyla çıkacağına inanıyoruz. Allah kolaylık versin, dualarımız, desteğimiz kendi ve ekibiyledir. Sayın Başsavcımıza teşekkür ediyorum, çok önemli protokol yaptık. Kadın mahkumların çocuklarıyla ilgili hayata iyi hazırlanmayla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla eşi vefat edenlere verdiğimiz çok önemli bir destek vardı. Bizde eşi cezaevinde olanların dışarıdaki ailelere verilmesi gereken destekle ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

YILDIRIM:DÜNDAYA ÖRNEK GÖSTERİLECEK HALE GELDİ

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, ceza infaz kurumlarının ülkelerin medeniyeti ve insan haklarının vitrini olduğunu belirterek şunları dile getirdi:"Suç işleyen kişilerin tekrar suç işlemelerinin önlenlenmesi, bu kişilerin topluma kazandırılması bizler için önemlidir. Bunun için psiko sosyal ve eğitim çalışmaları veriliyor. Ülkemizde insan odaklı infaz sistemi dünyada örnek gösterilecek bir aşamaya gelmiştir. Amacımız tutuklama, hapis cezası alan kişilerin rehabilitasyonunu sağlamaktır. 383 cezaevinde 231 bin hükümlü tutukluya yönelik eğitim meslek eğitimi veriliyor. Bu fuarda 60 ceza infaz kurumunda üretilen ürünler sergilenecek, satışı yapılacak. Fuarda 130 personel görev yapacak."

ÇATAL:ÇAMAŞIRLAR MARKA HALİNE GELDİ

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal ise, suça sürüklenen bireylerin cezaevlerinden tahliyelerinden sonra tekrar suç işlememeleri için ceza infaz kurumlarında sürdürülen mesleki eğitim çalışmalarının yerinin son derece önemli olduğunu söyledi. Musa Çatal, "180'den fazla işkolunda 50 binden fazla tutuklu ve hükümlüye meslek eğitimi veriliyor. Tarımdan hayvancılığa, mobilyadan tekstile, endüstriyel ürünlerden hediyelik eşyaya kadar farklı alanlarda verilen meslek eğitimleri sonucu meslek eğitimleri, meslek sahibi olmakta ülke ekonomisine katkı sağlanmakta. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Gaziantep'tede iş yurtları faaliyetleri yoğun şekilde sürdürülüyor. Adliyemizin çay ocaklarının, kafeteryasının satış mağazasının, sosyal tesis işletimi ve temizliği işyurtları tarafından gerçekleştirilmektedir. Yine Gaziantep E Tipi kapalı cezaevi kurumunda kurulan tekstil atölyesinde üretilen çamaşırlar kalitesiyle marka haline gelmiştir. Fuarda 60 ceza infaz kurumunda üretilen ürünler sergilenecekler" diye konuştu.

9 KASIM'A KADAR AÇIK

Fuarda 60 ceza infaz kurumundan hükümlü ve tutuklularca hazırlanan gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergilenip satışı yapılacak. Fuarda halk oyunları ekibi, gösteri sunacak. Ayrıca Grup İKM tarafından Türk halk müziği konseri verilecek. Kentimizde ilk kez açılan fuar 9 Kasım'a kadar, 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Meral KINACILAR

FOTO ALTI

Nizip yolu 2020’de teslim edilecek

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, uzun yıllardır sık sık yaşanan ölümlü trafik kazaları ile gündemde olan Gaziantep-Birecik arasında yakın zamanda başlatılan duble yol çalışmalarını yerinde inceledi. İnceleme sonrası bir açıklama yapan Gül, “Burası gerçekten birçok ölümlü kazanın yaşandığı bir yol. Bölgemizdeki sıkıntılı yollardan biriydi. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımızın ve Ulaştırma Bakanımızın da bu ulaşım konusundaki özel gayretleri sonucunda burası bir ihale kapsamında alındı. Gaziantep’ten Birecik’e kadar uzanan bu yol yaklaşık 190 milyon liralık bir proje. Gaziantep’te yaşayan herkes ölümlü bir kaza haberi duyduğunda yine bu yol mu diye sorardı. İnşallah yolun tamamlanmasıyla bu acılar geride kalmış olacak. Şubat 2020’de teslim edilecek bu yolun daha da erken bitmesini bekliyoruz. Vatana millete hayırlı olsun" diye konuştu.